fbpx

Marinko Barčan: Festivalske večeri bile su uspješne i pune odličnih skladbi

Pitomača…

Glazbenim iznenađenjem i odličnim skladbama završilo 24. izdanje Pjesama Podravine i Podravlja u Pitomači

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Marinko Barčan– Obje festivalske večeri bile su uspješne i pune odličnih skladbi. Pohvalio bih autore, izvođače i festivalski žiri koji je za publiku odabrao samo najkvalitetnije skladbe. Čini se da će se dojmovi s ovoga festivala dugo prepričavati – rekao je umjetnički ravnatelj festivala Marinko Barčan.
I druga večer Pitomačkoga festivala protekla je u odličnom raspoloženju publike i zadovoljstvu predstavljenim pjesmama. Večer folklornih i etno skladbi 24. glazbenog festivala otvorila je Nina Kraljić izvodeći međimursku narodnu pjesmu ‘Dej mi Bože oči sokolove’. Bilo je to pravo glazbeno iznenađenje koje je publika s oduševljenjem pozdravila.
Marinko BarčanPodršku festivalu svojim su dolaskom pružila mnoga poznata lica iz javnog života: ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, saborski zastupnik Josip Đakić, vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić, predsjednik Hrvatskog društva skladatelja Ante Pecotić i mnogi drugi. Drugu festivalsku večer uživo je prenosila Hrvatska radiotelevizija.
Podsjetimo, 24. izdanje glazbenog festivala u Pitomači održano je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Virovitičko-podravske županije i Općine Pitomača.

Foto: Press