fbpx

Matineja: Pale sam na svijetu i Djed Mraz

CeKaTe…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Pale sam na svijetuU nedjelju 11. prosinca 2016. godine s početkom u 11.30 sati u Centru za kulturu Trešnjevka na programu je nedjeljna matineja predstave Pale sam na svijetu i Djed Mraz.
Poželio je biti sam na svijetu i želja mu se ostvarila. Vrhunac cijele priče slijedi kad je Pale odjednom poželio da uz sebe ima i prijatelja. Uz pomoć vatrogasnih kola došao je do parka gdje se nekada igrao sa svojim prijateljima, ali tamo nije bilo nikoga. Pale Pale sam na svijetuviše nije sretan, nego tužan i usamljen dječak.
‘Pale sam na svijetu’ klasik je dječje književnosti, prepoznat i prepoznatljiv na svim kontinentima. Bavi se jednim od, djeci najzanimljivijih pitanja: ‘Što bih sve radio da sam sam na svijetu?’
No Pale neće ostati zauvijek sam. Jer na kraju stiže Djed Mraz s pomagačima kako bi razveselio Palu i svu djecu u dvorani.
Ova predstava kao monodrama (Dino Škare) prepričava cijelu priču iz prve ruke. Na pozornici igra samo jedan glumac… u pidžami, nema scenografije. Cjelokupan prostor opisan je mimom, scenskim pokretom, bogatom plastično postavljenom rasvjetom i nevjerojatnim Dininim glumačkim i glazbenim umijećem.

Tekst: Jens Sigsgaard
Dramaturgija i režija: Mario Kovač
Kostimografija: Iva-Matija Bitanga
Glazba: Dino Škare Tremens
Glumi: Dino Škare
Trajanje predstave: 40 minuta
Dob: 4 do 10 godina
INFORMACIJE: Centar za kulturu Trešnjevka, 0913027418 ili 01/3695 457, tnt@cekate.hr
te 0989126802 / 0989703845 / leo.vukelic@gmail.com

Foto: Press