Predstava ‘Blak’ Milana Rakovca u režiji Ines Pletikos
Piše: redakcija On 18 velj., 2016 At 08:16 AM | Categorized As Kazalište, Kultura, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

INK GK Pula…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

BlakNa programu u INK Gradskom kazalištu Pula, u petak 19. i subotu 20. veljače 2016. godine s početkom u 20,00 sati, je predstava ‘Blak‘ autora Milana Rakovca u režiji Ines Pletikos.
O predstavi:
Nakon Prvog svjetskog rata te prisilne i nasilne talijanizacije schiava, na povijesnu scenu stupaju komunistički revolucionari koji Istru pripajaju matici zemlji. Sa sobom, uz korjenitu društvenu promjenu i proletersku solidarnost, donose i neskrivenu želju za (ne)kontroliranom osvetom, koju provode temeljito i strastveno. Njihovi sinovi u svojoj su državi, za koju su se borili, napokon trebali biti svoji na svome te sami odlučivati o vlastitoj sudbini. No, umjesto pravednosti svjedoče pljački neviđenih razmjera, jedva prikrivenoj sprezi mafije i politike uz stalno busanje u junačka prsa, dok se tiha većina šutke zadovoljava tek mrvicama sa stola.
Taj kaos i slom svih vrijednosti iz vlastitog iskustva, ali i iz druge ruke – iz priča matere i dida, poznaje i Škik. Na površinu izranjaju u njegovim psihotičnim halucinacijama prilikom hospitalizacije na Psihijatrijskom odjelu pulske Opće bolnice… – Ines Pletikos.
IGRAJU: Aleksandar Cvjetković, Denis Brižić, Marina Kostelac, Petra Blašković, Rade Radolović, Lana Gojak

Foto: Press

comment closed