fbpx

Rođendanska Milka torta

Milka tortaSastojci:
16 jaja
20 žlice šećera
8 žlica mljevenih oraha
8 žlica mljevenog petit keksa
16 žlica brašna
1 l mljeka
3 vanil šećera
250 gr šećera u prahu
500 gr margarina
100 gr crne Milka čokolade
100 gr bijele Milka čokolade

Odvojite 4 bjeljanjka od žumanjaca i pjenasto ih umutite. Sipajte šećer i mutite dok se ne otopi. Dodajte 2 žlice mljevenog petit keksa, 2 žlice mljevenih oraha i 2 žlice brašna. Lagano promješajte i sipajte u margarinom podmazan i brašnom posut pleh. Pecite na 220 stupnjeva oko 10 minuta. Tako ponovite još 3 puta. Do litre mlijeka odvojte 2 dl i u njemu razmutite 16 žumanjaca i 8 žlica brašna. U preostalih 8 dl sipajte 6 žlica šećera i 3 vanil šećera te stavite da provri. Kada mljeko zakuha dodajte razmućena žumanjca i skuhajte fil. Ostavite da se dobro ohladi. Umutite margarine sa 250 gr šećera u prahu i umutite žlicom. Žlicom sipajte ohlađeni fil. Sjedinite mikserom i masu podijelite na dva dijela.
U jedan dio dodajte otopljenu crnu mliječnu čokoladu, a u drugi dodajte sitno sjeckanu bijelu čokoladu. Filujte kora – crni fil – kora bijeli fil.

Dobar tek!
Priprema i foto: Snježana Seka Krišto