fbpx

BAJAGA I INSTRUKTORI U ARENI

Bajaga i Instruktori: “Samo nam je ljubav potrebna” za 40. jubilej

Jedan od najvećih pop-rock bendova u regiji, Bajaga i Instruktori 19. listopada održat će koncert u zagrebačkoj Areni. Koncert je dio turneje “Samo nam je ljubav potrebna” kojom bend proslavlja 40 godina postojanja.

Podsjećamo, nedavno je Bajaga na svoj rođendan objavio da će 40 godina od svog prvog samostalnog nastupa u karijeri, koji je bio u Kulušiću, obilježiti koncertom u Tvornici Kulture. Na tom koncertu, koji je rasprodan u manje od 24 sata, Bajaga će izvoditi samo pjesme s prvog albuma Pozitivna geografija, pružajući obožavateljima autentičan doživljaj početaka benda.

Arena će, pak, biti prilika za sve fanove da uživaju u cijelom opusu benda, od legendarnih starih hitova poput Tišina, Ti se ljubiš (na tako dobar način), i Sa druge strane jastuka, do najnovijih singlova.

U 40 godina postojanja, kultni pjevač, gitarist i autor Momčilo BajagićBajaga svojim pjesmama zauvijek se upisao u srca mnogih generacija obožavatelja. Iza grupe je 13 studijskih albuma. Pjesme s albuma Pozitivna geografija slušaju se i danas i zvuče podjednako svježe i autentično. Nakon velikog uspjeha prvog albuma, uslijedila je eksplozija albuma, s još većim uspjesima koji su se nizali. Poslije samo godinu dana objavljuju i drugi album S druge strane jastuka na kojemu su se našle hit pjesme Zažmiri, 220 u voltima, Ti se ljubiš, Dvadeseti vek, Dobro jutro džezeri, Vidi šta sam ti uradio od pesme, mama, Sa druge strane jastuka i druge.

Treći album Jahači magle izlazi 1986. godine sa hitovima 300 na sat, Samo nam je ljubav potrebna, 442 do Beograda i druge, a nakon dvije godine izlazi Prodavnica tajni s legendarnim hitovima Plavi safir, Gore-dole, Verujem, ne verujem, Godine prolaze i Život je nekad siv, nekad žut koji se upisuju u rock evergreene ovih prostora.

Prema mišljenju poznatih rock kritičara, rijetko je pojava, i to ne samo bendova na ovim prostorima, da neko u tako kratkom periodu, za nepunih pet godina, izda četiri albuma s toliko velikih i jakih pjesama, koje su istovremeno i najavljivale i potvrđivale žanrovsku raznovrsnost i kvalitetu Bajaginog autorstva.

Uslijedili su albumi Neka svemir čuje nemir, koji predstavlja kombinaciju studijskog i live albuma, Muzika na struju, Ni na nebu ni na zemlji, koji najvećim dijelom čini filmska glazba, te Od bižuterije do ćilibara, Zmaj od noćaja, Šou počinje u ponoć, Daljina, dim i prašina, U sali lom, Ovaj svet se menja.

U 40 godina postojanja, kultna grupa Bajaga i Instruktori ostavila je neizbrisiv trag na regionalnoj glazbenoj sceni, a njihov utjecaj i danas je snažno prisutan. Njihove pjesme, ispunjene emotivnom dubinom i poetičnom lirikom, nastavljaju nadahnjivati nove generacije glazbenika i obožavatelja. Slušatelji s nestrpljenjem očekuju ovaj koncert, koji obećava biti spektakularan podsjetnik na četiri desetljeća vrhunske glazbe.

Ulaznice za koncert u Zagrebu u prodaji će biti puštene 1. ožujka u podne na eventim.hr, a prvih 500 ulaznica dostupno je po early bird cijeni

Foto: Press- Music Time