fbpx

Barbara Matić i Karla Prodan: Kroz mir do dobrog nastupa

Barbara Matić i Karla Prodan idu u medijsku izolaciju uoči OI

Na početku novog tjedna, četiri dana nakon osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, Barbara Matić i Karla Prodan najavile su pripreme za Olimpijske igre tijekom kojih će potražiti mir od medijskih i javnih obaveza.

Karla Prodan, Barbara Matic

Fenomenalni dočeci, erupcije emocija i slavlja u Zagrebu i Splitu okupirali su svjetsku prvakinju Barbaru Matić (do 70 kg) posljednja četiri dana. Sada sve to želi staviti iza sebe i okrenuti se sportskom događaju godine – Olimpijskim igrama u Tokiju.

Barbara Matić

– Znam kako su očekivanja nakon svjetskog zlata još veća, ali na to sam naviknula. Kako bih bila spremna za olimpijski turnir trebam fokus staviti na pripreme koje će biti intenzivne – rekla je zlatna Barbara Matić, koja će pripreme provesti s kolegicom Karlom Prodan (do 78 kg), drugom hrvatskom uzdanicom na Olimpijskim igrama.

– Plakali smo od sreće, pjevali, slavili, a sad je vrijeme za povratak na tatami i puno znoja. Protiv svjetske prvakinje u Budimpešti sam bila blizu pobjede i to mi je još jedan pokazatelj da u Tokio idem s namjerom da pokažem najbolji judo i to će biti dovoljno – rekla je Prodan, brončana s Europskog seniorskog prvenstva.

– Svjetsko zlato je velika stvar, ali glavni cilj nam je olimpijska medalja. Judo je sport u kojem 15tak sportaša u svakoj kategoriji ima kvalitetnu na pravi dan doći do medalje. Tako da odlučuju nijanse. Kroz pripreme želimo doći do toga da baš mi budemo pravi na dane kada se Barbara Matić i Karla Prodan natječu – rekao je trener Preradović.

Svjetska medalja, uz olimpijsku, je jedino odličje koje je nedostajalo hrvatskom judu. Zadovoljstvo zlatom istaknuo je i glavni tajnik Hrvatskog judo saveza, Hrvoje Lindi:

– Kao što Barbara Matić trenira 20 godina, tako i sustav gradimo više od 15 godina. Zahvaljujemo se dugogodišnjim sponzorima, gradovima, županijama i državnim institucijama koje nas prate. Ovo je veliki iskorak za hrvatski judo i želimo na ovom uspjehu graditi dalje.

U ime Grada Splita na velikom uspjehu čestitao je Mate Omazić, pročelnik službe za društvene djelatnosti:

– Čestitam Barbari, treneru Preradoviću i cijelom judo klubu Pujanke na ovom fenomenalnom rezultatu! Sjećam se JK Pujanki još dok su bili u prethodnom atomskom skloništu te vjerujem da će nas još dosta puta razveseliti.

Splitski judo trojac putuje za Japan 12. srpnja, gdje će biti u Tokamachiju do 17. srpnja, a zatim se smještaju u olimpijsko selo. Olimpijski judo turnir na rasporedu je od 24. do 31. srpnja, a za olimpijska odličja Barbara i Karla će se boriti u legendarnoj dvorani Nippon Budokan u Tokiju. Barbara Matić nastupa u srijedu 28. srpnja, a Prodan u četvrtak 29. srpnja.

Foto: Press HJS