Charlie Chaplin i Cirkus uz pratnju Zagrebačke filharmonije!
By redakcija On 13 pro., 2017 At 11:37 AM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Charlie Chaplin– Povodom 40. obljetnice smrti velikog Charlieja Chaplina ponovno prikazujemo jednu od njegovih najznačajnijih komedija – kultni ‘Cirkus’ uz glazbenu pratnju orkestra Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića – poručuju organizatori.
Zagrebačka će publika na ukupno četiri izvedbe, u utorak i srijedu, 19. i 20. prosinca 2017. godine (18,30 i 20,30 sati) gledati jednu od najboljih filmskih komedija svih vremena, koja je ujedno i autobiografska metafora Chaplinove komičarske karijere. Charlie Chaplin umro je na Božić, 25. prosinca, 1977. ostavivši iza sebe bogatu filmsku karijeru ispunjenu nezaboravnim filmskim trenucima, te stvorivši vjerojatno najpoznatiji lik s celuloidnih vrpci svih vremena, legendarnog Skitnicu.
Charlie Chaplin‘Cirkus’ (1928.) nam donosi priču o siromašnom i gladnom Skitnici kojeg u cirkusu zamjenjuju za džepara. Bježeći od policajaca koji jure za njim, on izvodi urnebesne napore kako bi im umaknuo te nehotice postaje hit točka. Nakon toga, vlasnik cirkusa poželi ga angažirati za stalni nastup i tek tada započinju prave avanture ovog antijunaka. Osim što je glumio, režirao i producirao film te skladao glazbu, Chaplin je izveo i većinu akrobatskih scena u filmu, nerijetko s nekoliko stotina ponavljanja. Produkcija filma zapamćena je kao jedna od najkontroverznijih u povijesti filma. Osim što se poklopila sa senzacionalnim razvodom Chaplina i Lite Grey te, posljedično, njegovim financijskim krahom, praćena je brojnim nevoljama na setu – od krađa i urušavanja scenografije, požara, pa do uništenja snimljenih materijala. Unatoč tome, film je dočekan s oduševljenjem, a Chaplin je za njega primio i svog prvog Oscara, na prvoj ikad održanoj ceremoniji te nagrade 1929. godine.
– Pozivamo vas da budete dio ugodne atmosfere našeg kina te uživate u ovom glazbeno-filmskom spektaklu uz fantastičnu glazbu orkestra Zagrebačke filharmonije. Nasmijte se uz djelo kreativnog genija svjetske kinematografije i otkrijte zašto su nijemi filmovi u pratnji orkestra Zagrebačke filharmonije postali hit među zagrebačkom publikom – pozivaju organizatori.
Ulaznice za projekcije iz programa Fil(m)harmonije mogu se kupiti na blagajni kina Europa i na web stranici www.kupiulaznicu.kinoeuropa.hr po cijeni od 60 kn. Za projekcije iz programa Fil(m)harmonije nema rezervacija niti popusta za djecu i za grupne dolaske.
Program je sufinanciran sredstvima Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba.

Foto: Press – Charlie Chaplin

comment closed