fbpx

Ćorluka: Nadam se ću svoju ulogu odraditi na najbolji mogući način

Pomoćni trener Vedran Ćorluka bio je danas na konferenciji za medije uoči utakmice s Češkom na Euru koja je na rasporedu u petak

U Istri, u kampu hrvatske nogometne reprezentacije, samo dva dana uoči utakmice drugog kola skupine D Europskog prvenstva u kojem Vatreni igraju protiv reprezentacije Češke, s novinarima su se družili Nikola Vlašić i pomoćnik izbornika Zlatka Dalića Vedran Ćorluka.

Ćorluka

Koje su sličnosti i različitosti između Modrića i Vlašića, te ima li Nikola potencijal da se približi igrama Luke Modrića?

– Prvo lijep pozdrav svima. Moram priznati da sam Nikolu jako dobro upoznao kroz dosta utakmica koje smo igrali jedan protiv drugog, i naravno prateći ga u ruskoj ligi. Moram priznati da je Luka vrlo rano postavio letvicu jako visoko, tako da se Nikola ne bi trebao zamarati time hoće li biti kao Modrić i dostići njegovu razinu. Nikola je na vrlo visokoj razni već sada i siguran sam da će biti još i bolji, bitno je da nastavi igrati kao do sada i ne sumnjam da će uskoro igrati u nekom velikom klubu – rekao je Vedran Ćorluka.

A o novoj ulozi u Vatrenima Ćorluka je rekao:

– Sigurno je da je ovo nova uloga za mene, naravno i tijekom igračke karijere bio sam kod trenera čovjek od povjerenja, dosta su me treneri znali pitati za savjete. Izbornik je u utakmici protiv Engleske dolazio do nas jer je on koncentriran na neke druge stvari, tamo gdje je lopta, dok smo pomoćni treneri Dražen i ja možda više gledali neke druge linije u momčadi, možda na kretnje igrače koji su bili postavljeni u jednom trenutku krivo i tu smo imali te razgovore. Ne mislim da sam sada neki čovjek od povjerenja, mislim da sam dio jedne ekipe, jednog tima i imam svoju ulogu, koju se nadam i trudim da ću najbolje moguće obaviti.

A da li treba nešto popraviti u igri Vatrenih?

– Zna se naš problem u posljednje vrijeme, mislim da je to ta završna faza. Jako dobro dođemo do posljednje suparničke trećine, ali onda nismo konkretni, nema nas puno u završnici. Mislim da nas taj problem prati kroz nekoliko posljednjih utakmica, pa i na ovoj zadnjoj bez obzira što je to bila Engleska. S obzirom da sam sada i to rekao sigurno je da već radimo na tome da se te stvari poprave i siguran sam da ćemo u tom segmentu već u petak biti puno opasniji.

O obrani i igri u prekidima Vedran Ćorluka je rekao:

– Mislim da smo napravili pomak u branjenju prekida. Jakon dobro branimo taj prvi centaršut, ali padne koncentracija kod odbijene lopte i mislim da tu možemo bolje reagirati, na tu drugu loptu kad se obranimo od centaršuta. Ako pogledamo utakmicu protiv Škotske, Česi su Škotima upravo tako zabili prvi gol. Morat ćemo ostati fokusirani ne samo nakon kornera već i kod te odbijene lopte. Radimo na tome. Mislim da je obrana protiv Engleske većim dijelom dobro funkcionirala, iako to sigurno može biti i puno bolje. Povratkom Lovrena, našeg standardnog braniča, ako bude Lovren spreman sigurno ćemo dobiti jako puno, iako su Domo i Duje stvarno odigrali dobru utakmicu, bez obzira na neke napise u novinama – zaključio je Vedran Ćorluka.

Foto: Press HNS Drago Sopta