fbpx

Dejan Lovren: Hrvatska je možda favorit iz sjene

Svjetsko prvenstvo…

Dejan Lovren– Izbornik je napravio fantastičnu atmosferu, ima poseban odnos s igračima od samog početka i zna kako komunicirati s nama. Nije nam najbolji prijatelj, ali je dovoljno to što smo bliski, što se razumijemo. Vlada odlična atmosfera i treba je takvom i održavati. Od početka igramo slobodno, glavni nam je cilj prvo bio plasirati se na SP, a sada smo ostvarili i cilj prolaska skupine. Pravo je zadovoljstvo igrati, pratimo i koliko se vesele ljudi u Hrvatskoj, a sve to možemo održati pobjedom protiv Islanda – rekao je Dejan Lovren.
Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren prometnuo se u jednog od ključnih igrača uvodnih hrvatskih pobjeda na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a o predstojećoj utakmici protiv Islanda te o suigračima i drugim reprezentacijama Dejan Je rekao:
Dejan Lovren– Shvaćam da Argentinci žele da igra naša prva postava, ali zašto bismo riskirali s igračima koji imaju žute kartone. Svi su igrači spremni i naš je cilj pobijediti, bez ikakvih kalkulacija. Neće to biti jednostavna utakmica, igrali smo s njima u kvalifikacijama. Užitak je igrati s Modrićem u reprezentaciji, trenutačno je jedan od najboljih igrača svijeta, zaslužuje čak i još više pažnje. Da je Nijemac ili Španjolac, bio bi među tri kandidata za najboljeg igrača svijeta, možda i osvajač Zlatne lopte. No, ljubitelji ga nogometa prepoznaju i znaju da je možda i najbolji vezni na svijetu. Pratimo skoro sve utakmice, a mislim da Brazil nije još uhvatio onu pravu formu – a kao Hrvatska nadamo se da niti neće. Coutinho je sjajan, što je dokazao golom u prvoj utakmici, i nema potrebe mnogo pričati o njemu, koliko se već pozitivnog reklo. Mislim da su oni jedni od kandidata za naslov. Trenutačno nema izraženog favorita, s obzirom na pružene partije, no momčadi poput Brazila, Njemačke, Španjolske ili Belgije uvijek treba poštovati. Hrvatska je možda favorit iz sjene – rekao je Lovren.
– Mnogo smo pričali prije svakog velikog natjecanja, a na kraju na terenu nismo mnogo toga pokazali. No, u usporedbi s 2014. godinom, ovo djeluje poput potpuno različite reprezentacije i mislim da možemo daleko. Kada ovako radimo, sve se mora vratiti, mora nam se napokon sve posložiti. Imamo igrače u odličnoj formi, u najboljim godinama. Ja iz godine u godinu rastem, sazrijevam kao igrač – bez grešaka ne bih bio gdje jesam, to me ojačalo i kao čovjeka i kao nogometaša. Moram dalje napredovati, uvijek sam vjerovao u sebe, čak i kada su me vrijeđali i prijetili mi. Cilj mi je biti među najboljim obrambenim igračima. Trudim se pokazati svima da je sve moguće – zaključio je Dejan Lovren.
Hrvatska svoju treću utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igra sutra, u utorak 26. lipnja 2018. godine s početkom u 20.00 sati, na Donu na stadionu Rostov Arena.

Foto: Press – HNS – društvena mreža – arhiva