EHF EURO 2018: Hrvatska u skupini sa Švedskom, Srbijom i Islandom
By redakcija On 24 lip., 2017 At 10:16 AM | Categorized As Naslovnica, Sport, Sportske minute, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

HrvatskaU koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održan je ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo 2018. koje će se od 12. do 28. siječnja održati u Hrvatskoj, točnije, gradovima Zagrebu, Splitu, Poreču i Varaždinu. Ždrijeb su otvorili predsjednik Europske rukometne federacije Michael Wiederer. i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac.
– Ovdje smo zbog Europskog prvenstva 2018. godine i ovo nije samo ukupno 25. Europsko prvenstvo za žene i muškarce, ovo nije samo 13. Europsko prvenstvo za muškarce, ovo prvi put da je EHF istoj državi dodijelio domaćinstvo i zato je veoma posebno. Počeli smo 1994. u Portugalu 12 momčadi, a 2000. se u Hrvatskoj odigralo posljednje Europsko prvenstvo s 12 momčadi u dvije dvorane. U 2018. odigrat će se posljednje Europsko prvenstvo na kojem će igrati 16 momčadi. Zašto smo ponovo ovdje u Hrvatskoj? Prije svega, posljednji EURO je bio dobro organiziran i to je razlog zašto je EHF Hrvatskoj po drugi put povjerio domaćinstvo Europskog prvenstva. Što možemo očekivati od prvenstva? Nakon teških kvalifikacija možemo očekivati dobre momčadi, možemo očekivati najbolje od najboljih. Što možete očekivati od nas? Mi ćemo, ja i igrači koji će sa mnom izvlačiti, dati sve od sebe da izvučemo zanimljive grupe kako bismo imali savršen turnir 2018. – istaknuo je predsjednik EHF-a Michael Wiederer.

Hrvatska
Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac nakon toga je rekao:
Hrvatska– Počašćen sam i privilegiran što vas sve mogu pozdraviti u ime Hrvatskog rukometnog saveza i zaželjeti vam dobrodošlicu ovdje u Zagrebu. Hrvatska se do sada pokazala kao izvrstan domaćin brojnih rukometnih događaja i vjerujem da je to razlog zašto ste nam ponovo povjerili domaćinstvo Europskog prvenstva. Svim sudionicima ždrijeba želimo sreću sa ždrijebom i na nadolazećim utakmicama na prvenstvu. Nadamo se da ćete uživati u Hrvatskoj i ponijeti lijepe uspomene te da ćete se ugodno osjećati ovdje. Neka ovaj ždrijeb bude lijep uvod u cjelokupno prvenstvo i pozivnica za sve ljubitelje rukometa u Europi kako bi uživali u Hrvatska, Igor Voriatraktivnom rukometu i odličnom događaju u siječnju. Želimo vas pozvati da napunite sve dvorane u kojima će se odigravati utakmice u siječnju i napravite fantastičnu atmosferu.
U izvlačenju kuglica pomogli su reprezentativci Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Norveške: Igor Vori, Gašper Marguč, Gergely Harsányi i Kristian Sæverås.

Skupine na Europskom prvenstvu 2018.:
Skupina A, Split: Hrvatska, Švedska, Srbija, Island
Skupina B, Poreč: Francuska, Bjelorusija, Norveška, Austrija
Skupina C, Zagreb: Njemačka, Makedonija, Crna Gora, Mađarska
Skupina D, Varaždin: Španjolska, Danska, Češka, Mađarska

Grupna faza europske smotre odigravat će se u Splitu, Varaždinu, Zagrebu i Poreču. Glavna faza natjecanja nastavlja se u Zagrebu u koji dolaze skupina A iz Splita i skupina B iz Poreča, dok će skupina C iz Zagreba otići u Varaždin gdje se spaja sa skupinom D. Završnica Prvenstva igra se u Zagrebu.
Hrvatska Europsko prvenstvo otvara 12. siječnja protiv Srbije. Druga utakmica na rasporedu je 14. siječnja protiv Islanda, a skupinu zaključuje 16. siječnja protiv Švedske.
Hrvatska je prva zemlja koja je po drugi put dobila domaćinstvo Europskog prvenstva. Veliki događaj za državu, ali i sve ljubitelje rukometa i sporta općenito.

Foto: Press

comment closed