fbpx

Finale MMA lige: Hrvatska ima nove prvake slobodne borbe!

MMAAtmosfera Cibone bila je uzavrela do usijanja. Četiri tisuće gledatelja bodrilo je svoje favorite, a najglasniji su bili navijači Saše Milinkovića koji su autobusima stigli iz Osijeka, te podrška s tribina iz zagrebačke Dubrave za dečke iz Ban Team-a. Hrvatska MMA liga dobila je svoje prvake u sezoni 2013. Hrvatska po drugi puta ima najbolje od najodvažnijih boraca slobodne borbe. U lakoj kategoriji maestralno je slavio Filip Pejić koji je Pereši zadao brutalnu seriju udaraca u glavu zbog kojih je sudac prekinuo borbu. Čak se i Zelg Galešić poklonio mladom Pejiću:
– Super sam zadovoljan sa svim borbama. Po meni borbe večeri su Glavaš i Milinković, te Peruško i Radman koji su pružili sjajan meč. Njih dvojica su išli na sve ili ništa i to je ono što publika voli. Oduševljen sam sa svim borcima. Hrvatska MMA liga je podigla razinu slobodne borbe, a očekujem još bolju 2014. sezonu. Pejić me iznenadio, ekspresno je riješio Perešu koji je slovio za favorita ove kategorije. Iako je Pereša moj borac, sve zasluge i čestitke idu Pejiću koji je bio kao raketa.
MMA ligaU velteru je slavio Zdravko Dukić koji je još jednom pokazao da je beskompromisan borac. Lovro Vrkić agresivno se borio, no imao je previše pokušaja koje nije uspio realizirati, što je Dukić znao naplatiti. Jednoglasnom odlukom sudaca, pojas prvaka zasluženo je ponio Zdravko Dukić. U oštroj borbi između Antonija Mijatovića i Zorana Đođa, Mijatović je bio nadmoćniji. Odlukom sudaca postao je prvak srednje kategorije. U borbi večeri između Kristijana Peraka i Mateja Batinića svjedočili smo beskompromisnom okršaju u kojem je Batinić na kraju ugušio snažnog Peraka. U superteškoj kategoriji gledali smo okršaj titana. Dražen Glavaš i Saša Milinković pružili su sjajnu borbu u kojoj je pobjedu odnio Milinković ugušivši Glavaša. Pojas prvaka u superteškoj kategoriji za sezonu 2013. tako je otišao u Osijek.

Borbe za treće mjesto Hrvatske MMA lige
U prvoj borbi večeri za treće mjesto lake kategorije nadmetali su se Burhan Ameti i Ivan Vladimir. Ameti je zadao dosta udaraca u glavu Vladimiru, no nakon nadmudrivanja u parteru Vladimir je uspio izvući polugu na nozi Ametiju u prvoj rundi. U borbi između Tončija Peruška i Ante Radmana svjedočili smo klinču dvoje jednako snažnih. Njih dvojica su uspjeli doći do treće runde, a odlukom sudaca pobjeda je pripala Radmanu. Matej Jurin i Hrvoje Martić odmjeravali su snage dvije runde, a onda je Martić izvukao polugu na nozi Jurinu i odnio pobjedu. Peter Buljan je slavio protiv Kristijana Svrtana koji je primio previše udaraca. Dok je u ogledu između Gorana Željezića i Saše Bašića vrlo brzo Željezić odnio pobjedu polugom na ruci.

Službeni rezultati finala Hrvatske MMA lige:

Borbe za 3. mjesto
1) Ivan Vladimir, 1R, 4:49, poluga na nozi
2) Anto Radman, 3R, 3:00,odluka sudaca
3) Hrvoje Martić, 2R, 2:02, poluga na ruci
4) Peter Buljan, 1R, 1:51, TKO (predaja)
5) Goran Željezić, 1R, 1:16, poluga na ruci

Borbe za 1. mjesto

1) Filip Pejić, 1R, 0:46, TKO
2) Zdravko Dukić, 2R, 5:00, odluka sudaca
3) Antonio Mijatović, 2R, 5:00, odluka sudaca
4) Matej Batinić, 2R, 3:57, gušenje
5) Saša Milinković, 1R, 4:59, gušenje

Foto: Press Scena.hr