fbpx

Glas za Mrežnicu: Veslači spustom glasovali ZA

Duga Resa…

U Dugoj Resi okupilo se više od 300 ‘glasača’, koji su svoj glas dali ZA Mrežnicu i njeno očuvanje

Glas ZA Mrežnicu– Velik broj veslača na regati i ostalih posjetitelja događaja na dugoreškom kupalištu poslalo je jasnu poruku, da želimo očuvanu rijeku Mrežnicu i da njeni slapovi i dalje ostanu na ponos ovdašnjih ljudi. Mrežnica je idealno mjesto za zdravo provođenje slobodnog vremena i za rekreaciju, a njene spektakularne slapove prepoznaju i turisti, koji u sve većem broju dolaze u naše krajeve – rekao je Bruno Banjavčić iz građanske inicijative ‘Volimo Mrežnicu’.
Glas ZA MrežnicuSudjelovanjem na regati ‘Slapovima Mrežnice‘ više od 100 kajakaša, raftera i kanuista obilježilo je početak kampanje ‘Glas ZA Mrežnicu’, kojima se pridružilo i više stotina posjetitelja glavnog događaja na Gradskom kupalištu Duga Resa. Kampanjom nevladine udruge žele upozoriti javnost i donosioce odluka na moguću devastaciju rijeke Mrežnice i njenih slapova zbog izgradnje malih hidroelektrana.
Rijeka Mrežnica u svijetu i u Hrvatskoj Glas ZA Mrežnicunajpoznatija je po svojim sedrenim slapovima zbog kojih je proglašena Natura 2000[1] područjem. Slapova po najnovijim istraživanjima ima više od 100, a najveći je slap Šušnjar, koji doseže visinu i do 15 metara. Izdašnost vode i slapova razlog je nekoć brojnoj gradnji mlinova uzduž gotovo čitavog toka Mrežnice.
Uz regatu ‘Slapovima Mrežnice’, udruge su organizirale bogat program. Dolazak veslača u Dugu Resu dočekali su koncertom, kojemu je slijedio zajednički skok za Mrežnicu u kojem je sudjelovalo više od 100 ljudi. Organizirane su i edukacijske aktivnosti spašavanja na divljim vodama i ronjenja na bocu, lokalni OPG-ovi predstavili su svoje proizvode. Dok su u dječjem kutku najmlađi slušali priče.

Foto: Press