Koncert u Lisinskom: Houdek nije mogao sakriti emocije, pa je i zaplakao
Piše: redakcija On 28 tra., 2016 At 05:13 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Publika uživala u sjajnom nastupu…

Ti znaš da si jedina žena u mom životu, obratio se Jacques supruzi s pozornice, a prije izvedbe pjesme Josipe Lisac ‘O jednoj mladosti’ zaplakao te svojoj kćeri Sofiji poručio kako svaki put kad izvodi tu pjesmu misli na nju i ne može sakriti emocije

Jacques HoudekBlokada prometnica u Zagrebu zbog odlaska turskog predsjednika Erdogana malo je omela raspored koncerta, koji je jučer održao Jacques Houdek u suradnji s Ninom Kraljić u KD Vatroslav Lisinski. A kako bi svi obožavatelji uspjeli stići, koncert je počeo dvadeset minuta kasnije od predviđenog. Houdeku ovo je bio 10. jubilarni koncert.  Za portal Scena.hr prisjetio se svojih početaka.

Ljubav i suze na pozornici
– Moj prvi koncert je bio 19. prosinca 2000. u klubu Sax pod imenom Jacques Houdek, a prvi puta u Lisinskom na moj rođendan 14. travnja 2007. i dosad je ovo deseti solistički koncert. Doduše ovaj je s Ninom, no nije nimalo lakše, uvijek je trema – objasnio je Jacques.
Publika je uživala u svakoj pjesmi jednako kao i glazbenik. Jacques je animirao publiku šalama na svoj račun, ali je i pokazao svoje najdublje osjećaje za svoju suprugu i dijete.
– Ti znaš da si jedina žena u mom životu – poručio je Jacques supruzi s pozornice, a publika je ove riječi nagradila ovacijama. Prije izvedbe pjesme Josipe Lisac ‘O jednoj mladosti’ zaplakao je, a  svojoj kćeri Sofiji poručio kako svaki put kad izvodi tu pjesmu misli na nju i ne može sakriti emocije.

Purple Rain za Vannu
Jacques HoudekU publici su bili i brojne kolege i idoli kojima je također posvetio pjesme. Houdek se prisjetio i nedavno preminulog Princea, a pjesmu ‘Purple Rain’ posvetio je svojoj kolegici Vanni. Iako je već iskusan glazbenik, Houdek još uvijek ima tremu, ali pozitivnu.
– Uvijek je neka pozitivna odgovornost, jedan osjećaj da moraš dati sve od sebe i ono što misliš da nemaš moraš izvući. Večeras su u publici neka ogromna imena glazbene scene i uzori kojima se moraš opravdati, čuo sam da dolazi Tereza Kesovija –  ushićeno je komentirao Jacques dolazak svog idola.  Međutim, usred koncerta strah je nestao te je zatražio da se Tereza  ustane te je i njoj posvetio kratak stih ‘Tere, Tere, hvala ti’ uz dugi aplauz publike.
Pjesme su izvodili Jacquesa i Nina, ali i publika. Gotovo svaku pjesmu Jacques je publici prepustio nekoliko stihova te oduševljeno rekao da ima stvarno muzikalnu publiku. Saznali smo i omiljen ritual prije nastupa.
– Popio sam jednu kratku, jedan kruškovac da me malo opusti, da se jezik ne plete – našalio se Jacques. Jedan od naših najljepših muških vokala otkrio je i ciljeve.
– Cilj je pjevati dok bude glasa i interesa publike za glazbu koju radim i  da to traje što duže – rekao je Jacques.(ad)

Foto: Društvena mreža Jacques Houdek, Scena.hr

comment closed