Divanhana u sklopu turneje Zukva u Lisinskom
By redakcija On 18 sij., 2018 At 03:17 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

U HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska nastupio je sevdah sastav Divanhana koji u sklopu turneje Zukva priprema spektakl u Lisinskom

Divanhana– Zukva ima široku krošnju i duboke korijene, stoga smo u tome našli određenu metaforu za ono što mi radimo. Bitno je reći da se na zukvu kaleme i ostale vrste, što mi radimo s glazbom, na nju dakle vežemo i ostale glazbene pravce kao što su džez, pop-glazba i klasična glazba. Na taj način dajemo nov prizvuk sevdahu, odnosno nečemu što već dugo živi – rekla je pjevačica sastava Divanhana Naida Čatić.
U emisiji Hrvatske radiotelevizije, Dobro jutro, Hrvatska urednice Ane Milić, jutros je nastupio bosanskohercegovački sevdah-sastav Divanhana povodom njihove turneje i nastupa u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga u Zagrebu. Glazbeni sastav gledateljima DivanhanaHrvatske radiotelevizije predstavio se jednom od svojih najvećih uspješnica, pjesmom Nema ljepše cure od malene Đule, koju su izveli uživo u studiju emisije Dobro jutro, Hrvatska. Divanhana naime kreće na koncertnu turneju Zukva, nazvanu po njihovu istoimenome trećem diskografskom ostvarenju, stoga su gledateljima javnoga medijskog servisa predstavili tu autohtonu glazbu i njihov način izvedbe. Kako su objasnili, zukva je autohtona vrsta kisele jabuke koja služi i kao svojevrstan simbol povijesne i kulturne baštine Bosne i Hercegovine.
– Mi smo potekli iz današnjega vremena; mladi smo ljudi i željeli smo sevdah približiti sebi, mladima. Odatle ideja s džezom, elektroničkom glazbom i pop-glazbom koje smo dodali – rekao je klavijaturist Neven Tunjić.
Videosnimka današnjega izdanja mozaične emisije Dobro jutro, Hrvatska dostupna je na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press

comment closed