fbpx

Goran Višnjić: Ako ne biste nosili svog psa, nemojte uopće nositi krzno

Zagreb…

Goran Višnjić– Još davno dao sam svoj glas da se životinje prestanu ubijati i uzgajati zbog krzna. Šokiran sam činjenicom da bi se nešto što pripada prošlosti moglo ponovno dogoditi u Hrvatskoj. Odigrajte ulogu kojom ćete se ponositi. Budite životinjama najbolji prijatelj. Spasimo činčile i poboljšajmo Zakon za sve životinje! – izjavio je Goran Višnjić.
Goran Višnjić prva je poznata osoba koja je u Hrvatskoj digla glas za životinje koje se ubijaju zbog njihova krzna pojavivši se još prije 13 godina sa svojim psom na jumbo-plakatima s porukom:
– Ako ne biste nosili svog psa, nemojte uopće nositi krzno.
Goran VišnjićJasna poruka koja je nadahnula mnoge da jasno kažu NE krznu, što se i dogodilo 2007. godine stupanjem na snagu Zakona o zaštiti životinja. Poznati glumac s uspješnom američkom karijerom posjetio je ured udruge Prijatelji životinja u Zagrebu, gdje je u prijateljskoj atmosferi, uz veganski domjenak, popričao s članovima Prijatelja životinja i predstavnicima medija o zaštiti životinja. Pridružili su mu se i drugi ambasadori kampanje ‘Činčile su zakon’, Iva Šulentić i Luka Nižetić.
Goran je donio pismo koje je napisao za ministra poljoprivrede Davora Romića, u kojem apelira na obranu postojeće zakonske zabrane koja štiti činčile te da se ministar zauzme za bolju zakonsku zaštitu pasa i drugih životinja.
Aktivan je u zaštiti životinja i iza njega je niz uspješnih različitih projekata i suradnji s poznatim svjetskim udrugama za zaštitu životinja. Apelirao je za spas mnogih životinja, a nije zaboravio na Hrvatsku i životinje koje ovdje trebaju pomoć.
Goran Višnjić, Iva Šulentić, Luka NižetićBio je zgrožen informacijom da postoji inicijativa da se ukine postojeća zabrana životinja za krzno u Hrvatskoj i odmah se pridružio još itekako aktualnoj kampanji ‘Činčile su zakon’ pojavom na jumbo-plakatima i videu, zajedno s Lukom Nižetićem, Vannom, Ivicom Kostelićem i Ivom Šulentić.
Često se zauzimajući za pse u Dubrovniku, Goran želi pomoći i psima u Hrvatskoj da ne budu tretirani kao proizvodi s rokom trajanja od 60 dana. Zakon o zaštiti životinja treba zaštiti činčile, pse, konje i druge životinje, a svakom izmjenom biti bolji zakon za ta živa bića koja smo dužni zaštiti od nas samih.

Foto: Press – Ana Mihalić