fbpx

Predstavljen program Solo Positivo Film Festivala

Zagreb…

Solo Positivo Film FestivalNeformalnim druženjem u četvrtak je u zagrebačkom Plavom filmu predstavljen program Solo Positivo Film Festivala koji će se održati od 1. do 6. kolovoza 2016. godine u Opatiji iz čega se dalo naslutiti kako će ovogodišnji program ponovno biti u ‘solo positivo’ duhu te opatijskoj publici priuštiti pravi filmski, glazbeni i gastronomski doživljaj. Prisutne je na samom početku pozdravio direktor festivala Admir Ćulumarević koji je istaknuo zadovoljstvo što će se festival i ove godine održati u Opatiji te time nastaviti uspješno pozicioniranje na mapi važnih kulturnih događanja u jugoistočnoj Europi. Ćulumarević nije krio zadovoljstvo odabirom filmova ovogodišnjeg izbornika festivala, uglednog njemačkog redatelja Uli M. Schueppela posebno ističući vrlo angažirane teme inspirirane glazbom i glazbenicima.
Službeni program ove godine čine čak četiri kategorije. U natjecateljskoj kategoriji bit će prikazano osam filmova u konkurenciji za ovogodišnje laureate, a ove godine posebno je iznenađenje nova kategorija „Regio’n’Roll“ u kojoj će biti predstavljeno šest filmova iz regije. Posjetitelje očekuje i retrospektiva u sklopu koje će biti prikazani svi dosadašnji pobjednici festvala. Ovogodišnja zemlja partner je Italija, a najavljeno je pet uradaka talijanskih autora koje će publika ove godine imati prilike vidjeti u Opatiji.
Solo Positivo Film FestivalOrganizatori su i za ovu godinu pripremili raznovrstan glazbeni program gdje će se naći za svakoga ponešto. Festival će otvoriti Ljetno kino koji će zasigurno rasplesati publiku, a u sklopu festivalskog tjedna nastupit će i poznati glumac Filip Šovagović sa svojim bendom The Painkillers te redatelj Danilo Šerbedžija i njegovi Greaseballsi.
Direkcija Solo Positivo Film Festivala najavila je da su u prodaji i prvi paketi festivalskih ulaznica koji se do 30. lipnja mogu kupiti po cijeni od 150,00 kuna na www.mojekarte.hr te na prodajnim mjestima Festivala Opatija u samoj Opatiji i u Rijeci. Cijena festivalske ulaznice od 1. do 31. srpnja iznosit će 180,00 kuna.
I ove godine očekuje nas raznovrstan program sačinjen od ukupno 25 glazbenih dokumentarnih filmova te mnoštva popratnih sadržaja uz atraktivne filmske i glazbene goste.
Kompletan program 7. Solo Positivo Film Festivala 2016. Opatija dostupan je na službenim stranicama www.spff.hr.

Foto: Press