fbpx

Šovagović unio puno smijeha u MasterChef kuhinju!

Kulinarski show…

Servirao lješnjake, bademe i Lino ladu

ŠovagovićGenijalni Filip Šovagović u MasterChef kuhinju ovog je puta unio malu pomutnju i puno smijeha. Žiriju se odlučio predstaviti svojim crno bijelim rižotom no već je kod odabira namirnica napravio nešto neočekivano. S police u dućanu uzeo je nešto totalno nespojivo s njegovim jelom.
– Uzeo sam Lino ladu, Lino ladu treba imati uvijek – komentirao je Filip svoj odabir. Nije se najbolje snašao s odabirom riže.
– Ne znam kakva je ta riža. Uopće ne razumijem te razne riže. Onako, prođe mi neki put po pola sata da kuham neku rižu i da se ona uopće ne skuha i da ne izgleda kao riža – rekao je Šovagović, a Dino mu kasnije objasnio u čemu je pogriješio.
No, kandidati u kuhinji danas nisu računali na iznenađenje žirija i dodatni couvert koji trebaju napraviti. Filip taj dio nije najbolje shvatio i u dućanu se nije mogao koncentrirati. ‘Uhvatio sam nešto malo lješnjaka i imam nešto malo badema. Ako netko hoće prigristi te bademe i može za kraj dobiti Lino ladu’, već je bilo pomalo jasnije što Filip namjerava napraviti.
Kad je došlo vrijeme za kušanje, Filip je pred žiri stavio tanjur s rižotom, tanjur s bademima i lješnjacima, a zatim posegnuo u zadnji džep i izvukao – Lino ladu. Članovi žirija su prasnuli u smijeh. ‘Ovo Vas dobro ocrtava! Vi glumite u komedijama je li tako?’, kroz smijeh je upitao Dino. Filip je krenuo pojašnjavati što se dogodilo, a da je imao više vremena za couvert bi napravio jetrenu paštetu. ‘Ovo je zdravo, ja se s tim znam zavarat’, nastavio je. ‘Ali to nije kuhanje!’, Dino se još uvijek smijao.
Andrej mu je pojasnio što je couvert točno, a Filip njemu da prije rižota idu bademi i lješnjaci, a nakon glavnog jela Lino lada. ‘Svaka čast za trud, između ostalog pjat izgleda jako dobro. Hvala na desertu’, smiješio se Andrej.
Filip je na kraju otkrio svoju taktiku.
– Žiri izaziva kod mene strahopoštovanje, to su stari znalci. Ne znam s kojom dozom bahatosti bi se mogao nositi s njima i njihovim znanjem tako da sam se odlučio u početku praviti blesav pa možda prođem bar u drugi krug, s obzirom na to kako sam napredovao – zaključio je Šovagović.
ŠovagovićDa se vrsna kuharica poznaje po izvrsnom snalaženju kad joj nedostaje neka namirnica, pokazala nam je Emilija u MasterChef kuhinji. Unatoč nepoznatoj i stresnoj situaciji kad u dućanu nije pronašla ribu kokota koju je tražila za svoju juhu, lijepa pjevačica spretno se ‘dočekala na noge’. Malo je izmijenila recept, a umjesto od kokota, juhu je napravila od grdobine te tim jelom izborila svoju prvu pobjedu u najpoznatijoj reality kuhinji.
Dino smatra da su kandidati dobro pretočili svoju osobnost u jela te je proglasio Emiliju pobjednicom. ‘Vaše jelo je bilo najfokusiranije, vaša izvedba je bila precizna, uredna tako da nismo mogli drugačije…0, obrazložio je odluku. ‘Još da nisam zapaprila!’, kritična je prema sebi bila pjevačica. ‘Presudila je moja fokusiranost, to sam namjerno napravila za prvo kuhanje’, komentirala je svoju prvu pobjedu u MasterChef kuhinji.

Foto: Press