Danilo Šerbedžija: Razloga za smjenu Deana Šoše nije bilo
By Gordana Malašić Lazić On 19 ožu., 2016 At 03:25 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

KinoKino…

Redatelj je jučer sudjelovao na Međunarodnom filmskom festivalu za djecu – KinoKino u programu ‘Klasici s redateljima’ te se tom prilikom prisjetio djetinjstva, otkrio planove, ali se osvrnuo i na smjenu Deana Šoše, urednika Trećeg programa HRT-a

Danilo Šerbedžija– Svi su mislili da ću ja ići na glumu, a ne Lucija koja nije voljela glumiti kao mala – rekao je redatelj Danilo Šerbedžija za portal Scena.hr. Kaže da je na odabir njegovog zanimanja bilo puno roditeljskog utjecaja jer je djetinjstvo proveo na filmskim setovima i u kazalištu. Redatelj je jučer sudjelovao na Međunarodnom filmskom festivalu za djecu – KinoKino u programu ‘Klasici s redateljima’ te je odabrao film Kreše Golika ‘Tko pjeva zlo ne misli‘. Danilo ističe da je taj film bio jedan od filmova u djetinjstvu koji je razvio njegovu ljubav prema filmu. Danilo nam je otkrio što trenutno radi.
– Gotov je film ‘Oslobođenje Skopja’ koji će uskoro imati premijeru – kazao je Šerbedžija. ‘Oslobođenje Skopja’ se temelji na istoimenoj drami Dušana Jovanović, a na scenariju filma radili su Rade Šerbedžija i Jovanović. Jedna od uloga u filmu pripala je Luciji Šerbedžiji.
– A u veljači iduće godine snimat ću film ‘Tereza 33’ po scenariju glumice Lane Barić – dodao je Šerbedžija. Redatelj se osvrnuo na smjene na HRT-u.

“Mene politika ne zanima, mene samo zanima hrvatski film”
Danilo Šerbedžija– Svaka politička opcija kad dođe, prvo što radi jesu izmjene na HRT-u, ne opravdavam to, ali kod nas to tako valjda mora ići – rekao je redatelj. Šerbedžija je predsjednik Društva Hrvatskih filmskih redatelja te je u ime svih članova poslao otvoreno pismo v.d. glavnom ravnatelju Siniši Kovačiću, a povodom smjene Deana Šoše, urednika Trećeg programa HRT-a .
– Treći program HRT-a nema veze s politikom, bio je odlično vođen, Dean Šoša je radio odličan posao, on je iz ničega pokrenuo nešto čime se mi hvalimo u svjetskim razmjerima, rijetko ćete naći takav art program gdje se vrti tako kvalitetan filmski program. Po meni razloga za smjenu nije bilo. Mene sad zanima, hoće li program biti takav što je bio ili ne – naglasio je Šerbedžija. Društvo hrvatskih filmskih redatelja, dodaje, zanima što će biti s Trećim programom kao i razlozi te smjene.
– To je sve što mogu reći. Mene politika ne zanima, nikad u politici nisam bio, nikad u politici neću biti, mene zanima samo film i hrvatski film, da ljudi gledaju kvalitetne filmove i serije – ističe Šerbedžija za portal Scena.hr. (ad)

Foto: Press

comment closed