fbpx

Grašo, Zorica, Doris… prikupili 375 tisuća kuna za djecu Maestrala

Petar Grašo, Doris Dragović, Tereza Kusanović, Zorica Kondža…

U posljednjim minutama Dobrotvorne večere za djecu Maestrala, koja je održana sinoć u splitskom restoranu Kampus je prikupljeno 375 tisuća kuna za obnovu stana u Splitu u kojemu žive štićenici Maestrala, stariji od 18 godina.

Maestral

Dječji dom Maestral je na gala večeri okupio donatore – tvrtke i ljude dobra srca, koji su među prvima donirali 200 tisuća kuna za rekonstrukciju stana mladim Maestralovcima.

Maestral

Tijekom večeri je održana aukcija s dresom zvijezde Hajduka Marka Livaje na kojoj je prikupljeno dodatnih 25 tisuća kuna, ali najveće iznenađenje večeri je donacija od 150 tisuća kuna od uzvanika koji je želio ostati anoniman.

Grašo

Zahvaljujući tom velikodušnom činu, ispunjen je i novčani cilj akcije – prikupljeno je čak više od 350 tisuća kuna na koliko su procijenjeni radovi detaljnog preuređenja stana, koji je do sada bio dom tridesetak mladih Maestralovaca.

Doris

U prekrasnoj sali restorana Kampus u Splitu 350 uzvanika vidljivo je uživalo dva i pol sata u glazbenoj čaroliji i energiji ljubavi poznatih hrvatskih pjevača i umjetnika – Petra Graše, Zorice Kondže, Joška Banova, Doris Dragović, Ive Amulića, operne i koncertne pjevačice Terezije Kusanović i mlade zvijezde Supertalenta Josipa Šušnjare.

Poseban pljesak i oduševljene reakcije izazvao je izlazak dječjeg zbora Maestralići i njihovog voditelja Ivana Peraka koji su sve uzvanike pozdravili pjesmom Zvončići, a gosti su posebno bili ganuti nadahnutim govorom i zahvalom štićenika Joška Lalića, jednog od stanara stana kojeg se planira obnoviti.

Večera je organizirana uz pomoć Studentskog centra Split, a volonterski su se angažirali i poznati hrvatski kuhari – Hrvoje Zirojević, Ivan Pažanin, Duje i Ante Pisac, Roko Puče, Pero Savanović, Matko Ivanišević i Duje Milić, koji su uzvanike počastili vrhunskom hranom.

Na Dobrotvornu večeru za djecu Maestrala odazvali su se u ime hrvatskog premijera Andreja Plenkovića državna tajnica Marija Pletikosa iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, potom župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban sa svojim suradnicima, gradonačelnik Ivica Puljak, saborska zastupnica Marijana Puljak, msgr. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit, brojne tvrtke, osobe dobre volje.

Ravnateljica Jelena Burazin je u ime Dječjeg doma Maestral zahvalila svima na donacijama, ali i podršci i ljubavi koju su pokazali djeci, ne samo “večeras već i kroz sve protekle godine i, nadamo se, koje dolaze”.

Voditelji programa: Edita Lučić Jelić i Pere Eranović

Dječji zbor: Djeca iz Maestrala – Maestralići i voditelj zbora Ivan Perak (glazbenik, volonter)

Izvođači
1. Petar Grašo (Jel ti reka ko, Moje zlato, Fritula..)
2. Doris Dragović (Malo mi za sriću triba/ Željo moja / Jedini / Ovo je naša krv)
3. Tereza Kusanović (Neka cijeli ovaj svijet)
4. Zvijezda showa Supertalent Josip Šušnjara (Pjesma: You are the reason)
5. Maestro Joško Banov i Ivo Amulić (Pjesme: Naslovni glavu na moje rame/ Mislim samo na te / Ti me izluđuješ / Ti si moj san – duet sa Zoricom Kondžom)
6. Zorica Kondža i Joško Banov (Zar je voljeti grijeh / Molitva za tebe / Najljepše je kad si tu /Vrijeme ljubavi / Singin’ rock and roll)

Foto: Press Bonton Music – Ivica Matić