fbpx

Franka Batelić: Nadam se da ćete biti ponosni

Eurosong…

HRT-ova predstavnica Franka Batelić spremna za večerašnji nastup na natjecanju za pjesmu Eurovizije

Franka Batelić– Trema pred nastup je tu, ali riječ je o pozitivnoj tremi. Bit će genijalno večeras i jedva čekam napokon stati na tu pozornicu. Na njoj se osjećam kao doma od prvoga trenutka, odnosno od prve probe. To se nije promijenilo sve do sada. Nadam se da će se gledateljima svidjeti nastup večeras i da će biti ponosni – poručila je u podnevnome Dnevniku HRT-a Franka Batelić.
Franka Batelić, predstavnica Hrvatske radiotelevizije i Republike Hrvatske na ovogodišnjemu 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije, spremna je za večerašnji nastup. U nastupu večeras, u publici u Altice Areni u portugalskome glavnom gradu Lisabonu pratit će njezina majka, dvije najbolje prijateljice, tetka, baka i sestrična.
Franka Batelić je pozvala i sve gledatelje i slušatelje Hrvatske radiotelevizije da joj daju podršku uz prijenos koji će moći pratiti na svojim prijamnicima i multimedijskim uređajima.
Franka BatelićPrva poluzavršna večer 63. natjecanja za pjesmu Eurovizije izravno će se prenositi na Prvome programu Hrvatske televizije, Drugome programu Hrvatskoga radija te multimedijskoj usluzi HRTi večeras od 21.00 sat.
U četvrtak 10. svibnja na rasporedu je prijenos druge poluzavršne večeri, a završna večer na rasporedu je u subotu 12. svibnja s početkom u 21.00 sat. Večeras će nastupiti 19 natjecatelja, predstavnica Hrvatske radiotelevizije i Republike Hrvatske Franka Batelić nastupit će dvanaesta, a u završnicu ulazi deset država.
Komentator televizijskoga prijenosa na Prvome programu Hrvatske televizije i ove će godine biti Duško Ćurlić, a urednik komentator radijskoga prijenosa na Drugome programu Hrvatskoga radija bit će Zlatko Turkalj Turki. Njegov će gost sukomentator večeras biti Jacques Houdek, 10. svibnja Radojka Šverko, a 12. svibnja Mia Dimšić i Emilija Kokić.
Slušatelji Hrvatskoga radija (HRT – HR) i gledatelji Hrvatske televizije (HRT – HTV) mogu glasovati večeras u prvoj poluzavršnoj večeri te u završnoj večeri 12. svibnja, a glasovati se može za sve predstavnike osim za predstavnika matične države.

Foto: Press – Srećko Rundić