fbpx

Siniša Kovačić čestitao Zboru HRT-a na prijemu u međunarodno članstvo

Udruga Tenso…

Siniša Kovačić– Želim vam čestitati na ovome sjajnom uspjehu jer to je uspjeh svih vas. Posebnu zahvalu upućujem maestru Tončiju Biliću, koji je jedan dio ovoga velikog mozaika, te vjerujem da će ovo biti poticaj daljnjemu jačanju i osnaživanju Zbora HRT-a te vašim novim uspjesima – rekao je v. d. glavnoga ravnatelja Siniša Kovačić obraćajući se članovima Zbora HRT-a na njihovoj probi. Potom je poželio i osobno čestitati svakomu članu Zbora. Dodao je kako Hrvatska radiotelevizija ne proizvodi samo Dnevnik i ozbiljne političke emisije, nego i druge vrijedne javne sadržaje, koji postoje samo na javnome medijskom servisu, a putem svojega Zbora te orkestara Hrvatska radiotelevizija daje i velik doprinos očuvanju hrvatske kulture, identiteta i stvaralaštva.
Siniša KovačićVršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić posjetio je jučer Zbor Hrvatske radiotelevizije te članovima Zbora tom prilikom čestitao na njihovu nedavnome prijmu u članstvo u udrugu Tenso. Riječ je o uglednoj međunarodnoj udruzi europskih profesionalnih komornih zborova koja je osnovana 2003. godine s ciljem predstavljanja komorne zborske glazbe najširemu auditoriju, a trenutačno okuplja šesnaest ponajboljih vokalnih ansambala iz dvanaest europskih zemalja. Zbor Hrvatske radiotelevizije od ove je godine punopravni član te udruge.
– Upravo u godini u kojoj Zbor HRT-a obilježava 75 godina postojanja učlanjenje u Tenso važno je priznanje koje otvara vrata nizu međunarodnih projekata – istaknuo je maestro Tonči Bilić te uime Zbora Hrvatske radiotelevizije zahvalio na čestitkama.

Foto: Press