fbpx

HZJZ u 14 sati: U 24 sata umrle 2 osobe, 1600 ukupno zaraženih koronavirusom

Hrvatska…

HZJZ u 14.00 sati: U Hrvatskoj 1600 zaraženih koronavirusom

koronavirusomNacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti u 14.00 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu Covid-19 u Hrvatskoj.
– Imamo ukupno 1600 pozitivnih osoba zaraženih koronavirusom Covid-19 u Hrvatskoj. Izvršeno je ukupno 16381 testiranja, 690 novih u 24 sata. U protekla 24 sata imamo dvije nove preminule osobe. U Republici Hrvatskoj je ukupno preminulo 23 osoba zaraženih koronavirusom. Na respiratoru su 34 bolesnika. 367 osoba je hospitalizirano – rekao je Vili Beroš.

cov HR

Od srijede 01. ožujka 2020. godine je aktivan i sustav e-propusnica, a od 6. travnja moguće je samo izdavanje i korištenje e-propusnica.
24. ožujka je na snagu stupila i mjera – Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH. Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak dodatne mjere kako bi se spriječili dodatni socijalni kontakti. Mjere su vezane uz sklapanje braka i životnog partnerstva te pogreba. Prema novim pisanim odlukama, vjenčanja i pogrebi će se organizirati u krugu najuže obitelji, uz nazočnost službene osobe, ali samo pod uvjetom da nitko nema respiratorne simptome. Zatvorena su dječja igrališta i sportska igrališta.
Od četvrtka u 0:01, na snagu je stupio čitav niz mjera kojima je za cilj osigurati strože mjere socijalnog distanciranja, a u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije. Podsjećamo na potrebu pridržavanja mjera osobne higijene i socijalnog distanciranja svakog pojedinca: u zatvorenim prostorima potrebno je držati distancu od 2 metra, na otvorenom prostoru od 1 metar.

Izvor: HZJZ – koronavirus.hr
Foto: Pixabay – HZJZ/koronavirus.hr