fbpx

Hrvatski nogometni savez demantirao napise u medijima!

Hrvatski nogometni savez…

U potpunosti je netočno, pogrešno, nekorektno i neprofesionalno izvještavanje dijela hrvatskih medija, piše u priopćenju

Hrvatski nogometni savez demantirao je senzacionalističke napise u hrvatskim medijima o dojavi o podmetnutoj eksplozivnoj napravi te prekinutom treningu hrvatske reprezentacije.
Danas je u Campo de Croatia obavljen rutinski pregled trening centra hrvatske reprezentacije. Jedna od mjera koje provode brazilske snage sigurnosti je i protueksplozijski pregled koji se obavlja na svim službenim mjestima gdje borave reprezentacije koje sudjeluju na Svjetskom prvenstvu. U službenom priopćenju HNS naglašava da se radilo samo o rutinskoj provjeri i redovnim mjerama sigurnosti.
U potpunosti je netočno, pogrešno, nekorektno i neprofesionalno izvještavanje dijela hrvatskih medija kako je u to vrijeme prekinut trening (reprezentacija uopće u to vrijeme nije na treningu), kako se radi o dojavi o bombi (rutinski pregled) i kako je kasnila konferencija za medije (počela je na vrijeme) – stoji u priopćenju.
Svi predstavnici medija koji su u tom periodu bili u trening centru, bili su obaviješteni kako se radi o rutinskom pregledu i ta činjenica čini ovakvo izvještavanje senzacionalističkim.

Foto: Hrvatski nogometni savez