fbpx

Jedan dan u životu Zemlje Počinje dan

Na HRT…

Dokumentarni filma Jedan dan u životu Zemlje Počinje dan u dva dijela

dan u životu ZemljeHrvatska radiotelevizija (HRT) od subote, 7. ožujka na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 20.55 sati počinje s prikazivanjem dokumentarnog filma Jedan dan u životu Zemlje Počinje dan u dva dijela.
Za promjene na Zemlji ne trebaju proći milijuni godina. Naime, ovaj dvodijelni dokumentarni film otkriva koliko se naš planet mijenja u samo 24 sata. U novoj znanstvenoj eri možemo promatrati kako se Zemlja kreće, diše, smanjuje i povećava tik pod našim nogama.
dan u životu ZemljeFilm Jedan dan u životu Zemlje Počinje dan prikazuje znanstvenike, istraživače i obične ljude i njihova opažanja u svjetlu posljednjih podataka, najnovijih satelita i GCI tehnologije. Pokazuje nam pravo lice Zemlje – dinamičnije nego ikad prije.
Svake se minute rađa novo kopno. Svaki sat na Zemlju padaju tone svemirskog kamenja. Prije no što zaspite, oblak prašine iz Sahare donijet će hranjive tvari u Amazonu. A dok se sve to događalo, Sjeverni pol se pomaknuo za gotovo 150 metara. Svaki dana se budite na posve drukčijem planetu.
Prvi dio dokumentarnog filma Jedan dan u životu Zemlje Počinje dan otkriva koliko se u samo jednome danu mijenja kopno na Zemlji. Svake minute Zemljina unutrašnjost stvara na tone novoga kopna, svaki sat svjetski ledenjaci pomiču planine, a prije no što pođete na počinak, oblak prašine iz Sahare preletjet će Atlantik i donijeti hranjive tvari u Amazonu. Svaki dan se budite na posve drukčijem planetu.

Foto: Press