fbpx

Jelena Leny: Coyote su jako atraktivne i pametne!

Djevojke iz Coyote bara…

Jelena Leny se probija na glazbenoj sceni, a uskoro će izaći i njezin prvi album. Zgodna pjevačica je jako tražena jer ima provokativan i atraktivan show. S plesačicom nastupa kao Coyote djevojka. A uskoro Coyote odlaze i na američku turneju. Jelena Leny i njezina plesačica nastupaju u seksi kostimima, pjevaju i plešu na šanku ili među gostima lokala. Krojačica im za svaki nastup šiva seksi kostime po ideji Jelene Leny, a ponekad nešto zanimljivo pronađu i u sexy shopu. Svaka djevojka koja bi htjela biti dio Coyote showa, ističe pjevačica, mora biti seksi, atraktivna i prije svega pametna. U ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr predstavljamo ovu zanimljivu mladu pjevačicu.

Jelena Leny

Scena: Trenutno nastupate po Hrvatskoj, ali pripremate i svoj prvi album, kakva su očekivanja?
Da, trenutno sam na turneji po Hrvatskoj koja traje cijelo ljeto, a slobodno vrijeme provodim u studiju gdje dovršavam svoj prvi album. Očekujem da će publika album jako dobro prihvatiti jer sam njegovom nastajanju posvetila jako puno vremena i truda. Na njemu će se moći naći različiti stilovi glazbe, za svakoga po nešto.

Scena: Koliko se dugo bavite glazbom i kako je sve počelo?
Profesionalno nastupam već više od šest godina, a zapravo je sve počelo kad sam imala pet godina na jednoj dječjoj priredbi. Bend, koji je na toj priredbi svirao, je rekao da trebaju djevojčicu iz publike koja bi otpjevala pjesmu ‘Hajde da ludujemo’. Popela sam se na binu i počela pjevati. Iznenadila sam sve prisutne, čak i svoje roditelje. Od tog trenutka sam znala da je glazba moj životni poziv i put.

Scena: Kako publika reagira na vaše pjesme?
Od publike sam do sada dobila samo pozitivne komentare. Jako im se sviđa moj rad, što mi je pokazatelj da idem uzlaznom putanjom i ‘vjetar u leđa’ da nastavim tako i dalje. Svaki dan imam sve više obožavatelja na Facebook stranici, a jako sam iznenađena i s lajkovima na YouTube kanalu.

Scena: Gdje pronalazite inspiraciju?
Sve moje pjesme su, uglavnom, ljubavne tematike. Tekstove i glazbu pišem sama, a nastaju na temelju životnog iskustva. Jako sam vezana za njih, a to utječe i na interpretaciju.

Scena: Koje je vaše mišljenje o glazbenoj sceni?
Iskreno, nemam dobro mišljenje o današnjoj glazbenoj sceni. Sve se vrti oko nekoliko imena, a smatram da ima puno boljih talenata koji zbog nedostatka financija jednostavno ne mogu uspjeti. Nažalost, danas je jako malo kvalitetne glazbe i kvalitetnih izvođača koji, po meni, zaslužuju biti na estradnome nebu.

Scena: Članica ste Coyote grupe pa kako izgleda vaš show?
To je jako atraktivan i provokativan show. U tom showu nastupamo u seksi kostimima. Pjevamo i plešemo na šanku, ako stanemo na njega (haha) jer i kolegica i ja smo vrlo visoke. Ako, pak ne stanemo na šank onda smo među gostima lokala ili na bini.

Scena: Gdje nastupate kao Coyote?
Osim u Hrvatskoj, nastupamo i izvan granica. BiH, Slovenija, Austrija, Njemačka, Švicarska… Vrlo rado se odazovemo gdje god nas pozovu.

Scena: Kako publika reagira?
U grupi nas je troje. Uz mene nastupaju plesačica i klavirista/DJ. Svira se i pjeva uživo, što pridonosi kvaliteti showa. Zbog toga je jako omiljen kod publike i vlasnika lokala.

Scena: Što vam je draže, nastupi kao Coyote ili pjevanje?
Nema razlike. Pjevam bez obzira bio koncert ili Coyote show.

Scena: Kako su nastale Coyote?
Kako imam veliku i vrlo jaku konkurenciju, htjela sam biti drugačija. Na televiziji se prikazivao film ‘Djevojke iz Coyote bara’ i zahvaljujući tom filmu sam shvatila da show takvog tipa ne postoji ni u Hrvatskoj ni u Europi. Okupila sam ekipu, a nastupa je bilo sve više i više. Za show su se zainteresirali i mediji što je jako pomoglo brendiranju Coyotesa. Vidjevši koliko smo traženi, neki su nas pokušali kopirati, ali neuspješno.

Scena: Tko vam radi styling za nastupe?
Styling, također, radim ja. Kostime nam šiva krojačica predvođena mojom idejom, a ponekad nađem zanimljive kostime i u sexy shopu.

Jelena LenyScena: Coyote su jako seksi, to vam je zaštitni znak.
Da. Svaka djevojka koja bi htjela biti dio Coyote showa mora biti seksi, atraktivna, visoka i prije svega pametna i inteligentna.

Scena: Neka zanimljiva anegdota s nastupa kao Coyote?
Naš program je napravljen tako da i publika sudjeluje u showu i na svakom nastupu se dogodi nešto zanimljivo i jako je teško izdvojiti samo jednu anegdotu, ali evo jedne koja nam se dogodila u Švicarskoj.  Za vrijeme nastupa, djevojke (nekad su sa mnom radile dvije plesačice) su se malo ‘opustile’ uz žesticu i treći izlaz došle na binu oskudno odjevene. Naravno, gazda i gosti su bili oduševljeni njihovim stylingom. Upozorila sam ih da su malo pregole i da se odjenu, na što su mi samo odmahnule rukom i rekle: “Ma dobro nam je ovako”. Sutradan, kad su se probudile i otrijeznile i kad su se prepoznale na slikama na društvenoj mreži, počele su se svađati jer se nisu sjećale čija je to bila ideja.

Scena: Koji su planovi…?
Trenutno su u pripremi dvije nove pjesme i spot. Nikako da to završim, nastupamo stalno i ne stignem u studio. Iskreno se nadam da ću do kraja godine napokon završiti i izdati album, što opet ovisi o američkoj turneji.

Foto: Ljubo Poljak