fbpx

Ante Rebić: Uvijek nam je ponos i čast igrati za Hrvatsku!

Soči…

U utakmici protiv Rusije najviše će se pitati nas, kaže Ante Rebić

Ante Rebić– Nikada nije ista atmosfera u klubu i reprezentaciji, uvijek nam je ponos i čast igrati za Hrvatsku. Skupa smo mjesec i pol dana, bez najmanje svađe, svi dišemo kao jedan, i to se vidi na svakom treningu i svakoj utakmici – rekao je Ante Rebić o atmosferi među Vatrenima.
Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija svladala Dansku u osmini finala Svjetskog prvenstva, doputovala je u Soči, gdje će u subotu igrati četvrtfinalni dvoboj protiv domaće nacionalne selekcije, Rusije. Ante Rebić prisjetio se važnog trenutka protiv Danske, Francuske ’98 te prokomentirao Rusiju, atmosferu, Olića, Modrića i Niku Kovača.
– Dobio sam loptu, krenuo sam na vratara, ali osjetio sam da mi je danski stoper iza leđa i bilo mi je važno da ne dođe ispred mene. Nisam mogao pucati u danom trenutku, ali sve je na kraju dobro ispalo – rekao je Rebić.
Danijel Subašić– Analizirali smo Ruse, no mislim da se moramo koncentrirati na sebe jer vjerujem da smo kvalitetniji i to moramo pokazati na terenu. Mislim da će se u toj utakmici najviše pitati nas. Njima je momčad najveća snaga, uz nekoliko pojedinaca koji iskaču, a pritom će igrati na domaćem terenu – dodao je Ante Rebić o utakmici četvrtfinala protiv Rusije.
O usporedba s Olićem i razmišljanju o Luki Modriću Ante je rekao:
– Sigurno mi godi usporedba, ali mislim da nismo toliko slični igrači – izuzev toga što uvijek dajemo 300 posto za Hrvatsku. Paralela s brojem na dresu ipak je slučajna, jednostavno je taj broj bio slobodan. A Modrić je naš najbolji igrač, kapetan i vođa, ali prerano je govoriti je li najbolji igrač Svjetskog prvenstva. Nedvojbeno je izrazito bitan za Hrvatsku – rekao je Ante i za kraj se osvrnuo na Niku Kovača.
– S njim vrlo uspješno surađujem dugi niz godina i sigurno mi je mnogo pomogao u karijeri. Zaslužio je postati trener Bayerna, a ja sam i dalje igrač Eintrachta, dok mi je u glavi samo Svjetsko prvenstvo. O svemu drugome mogu pričati po završetku natjecanja – zaključio je Ante Rebić.

Foto: Press – HNS