fbpx

Branko Uvodić: Možda sam otišao iz Našica, ali Našice nikada nisu otišle iz mene

Velika čast…

Tu sam proveo najljepše odrastanje, dobio sam temelje u odgojnome i u profesionalnome smislu, a to je ostavilo traga do danas, Branko Uvodić

Branko Uvodić, Krešimir Žagar– Nikad dosad nisam imao toliku tremu. Otišao sam iz Našica prije četrdeset godina, a osjećam se kao da je to bilo jučer. Tu sam proveo najljepše odrastanje, dobio sam temelje u odgojnome i u profesionalnome smislu, a to je ostavilo traga do danas – rekao je Branko Uvodić.
U povodu proslave Dana grada Našica dugogodišnji urednik i voditelj Hrvatske televizije (HRT – HTV) Branko Uvodić postao je počasnim našičkim građaninom. Tijekom dodjele Povelje počasnoga građanina Grada Našica Branko Uvodić nije krio da je imao veliku tremu.
– Iznimno nam je drago što je Branko Uvodić postao četvrtim počasnim građaninom Našica. Dosad su to priznanje dobili Vladimir Šeks, Mladen Markač i Marcos Pejacsevich. Iako dugi niz godina ne živi u Našicama, Branko svoj grad nosi u srcu. On je izniman promicatelj hrvatske Branko Uvodić, Krešimir Žagarkulturne i tradicijske glazbe i baštine koju uspješno pronosi diljem domovine i svijeta, odnosno svih krajeva u kojima žive Hrvati i njihovi potomci. Pritom uvijek posebno naglašava našičku tradiciju i baštinu te svoje slavonsko i našičko podrijetlo – rekao je našički gradonačelnik Krešimir Žagar. Dodao je kako ‘nema nijedne gradske priredbe, manifestacije i festivala, a da se u nju ne uključi Branko, kao gost, kao voditelj ili svojim iznimnim utjecajem i poznanstvima na zadovoljstvo svih Našičana, ali i gostiju i prijatelja grada.“
Našice su iznjedrile mnogo znamenitih osoba: Doru Pejačević, Izidora Kršnjavoga, Dunju Rajter, Helenu Buljan i mnoge druge.
– Ja sam možda otišao iz Našica, ali Našice nikada nisu otišle iz mene – zaključio je Branko Uvodić.

Foto: Ivan Ćosić – Press