fbpx

Stanje u 9 sati: U Hrvatskoj 235 zaraženih virusom Covid-19

Hrvatska…

covidNacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti u 9.20 sati s najnovijim informacijama o potresu koji je jutros zadesio Zagreb i okolicu te koronavirusu Covid-19 u Hrvatskoj. U odnosu na jučer, broje zaraženih je povećan za 29. Zbog velikog potresa koji je pogodio grad Zagreb, veliki broj građana je na ulicama, a Nacionalni stožer ih poziva da budu pribrani, toplo se odjenu te ne zaborave održavati socijalnu distancu.
– Potres je izazvao strah, ali koronavirus nije nestao. Molim poštujte sve upute Civilne zaštite. Čuvajte sebe i sve oko sebe. Izbjegavajte socijalni kontakt, dobro se obucite i ne nasjedajte vijestima koje putuju društvenim mrežama, čuvajte sebe i distanca ostaje – rekla je na početku konferencije za medije Maja Grba Bujević.
– Imamo ukupno 235 pozitivnih osoba u Hrvatskoj. Ukupno je testirano 2100 uzorka. Postoje građani koji ne poštuju preporuke, to je nešto što nije dobro i neće pomoći. Ponavljam svima da poštuju preporuke. Poželjno je boraviti vani, ali ne u bliskom kontaktu – rekla je Maja Grba Bujević.

covid

Od četvrtka u 0:01, na snagu je stupio čitav niz mjera kojima je za cilj osigurati strože mjere socijalnog distanciranja, a u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije. Podsjećamo na potrebu pridržavanja mjera osobne higijene i socijalnog distanciranja svakog pojedinca: u zatvorenim prostorima potrebno je držati distancu od 2 metra, na otvorenom prostoru od 1 metar.
Zatvaraju se sve ne-esencijalne djelatnosti, sa svrhom da se, što je više moguće, zaštite osobe starije od 65 godina te kronično bolesni.
Najbolja obrana od ovog virusa jest održavanje osobne higijene i izbjegavanje bliskih kontakta.

Izvor: HZJZ – koronavirus.hr
Foto: Pixabay