fbpx

Počelo snimanje nove domaće kriminalističke serije Šutnja

Seriju Šutnja režira višestruko nagrađivani Dalibor Matanić

Produkcijska kuća Drugi plan u Zagrebu je prošlog tjedna za potrebe Hrvatske radiotelevizije (HRT-HTV1) započela snimanje nove dramske kriminalistička serije Šutnja.

Šutnja

Radnja serije smještena je u Osijek i Kijevu, a problemi dječje prostitucije i trgovine bijelim robljem vješto su isprepleteni s preispitivanjem intimnih odnosa, gubicima i traumama glavnih junaka te ekonomskom i socijalnom slikom tranzicijskih društava.

Ovu potresnu priču o dječjoj prostituciji i bijelom roblju, prema romanima Drage Hedla, režira višestruko nagrađivani Dalibor Matanić. Dječja prostitucija i trgovina bijelim robljem teme iz Hedlovih romana “Izborna Šutnja”, “Ispovjedna tajna” i “Kijevska piletina” pletu mrežu koju junaci pokušavaju raspetljati. Inspektor Kovač postaje potpuno opsjednut istragom.

Šutnja

– To zlo koje čovjek na jedan gotovo paranormalni način osjeti i namiriše – u jednom trenutku kada ga to sve stuče sa svih strana, prelomi to, ostane na nogama i odluči to razotkriti i istjerati do kraja – kaže Darko Milas, koji tumači ulogu inspektora Kovača.

Sandra Lončarić utjelovila je inspektoricu Vesnu Horak koja se u mladosti susretala sa sličnim problemima kao djevojke koje sada istražuje. Serija Šutnja će se snimati u Zagrebu, Osijeku i Kijevu u Ukrajini u periodu od ožujka do lipnja, a svih šest epizoda bit će spremne za emitiranje do jeseni.

Šutnja

Glavni glumci u seriji Šutnja su: Goran Bogdan, Leon Lučev, Darko Milas, Sandra Lončarić i trenutno najveća ukrajinska glumačka zvijezda Kseniya Mishina. Uz ova zvučna imena u seriji će sudjelovati velik broj epizodnih glumaca iz Hrvatske i Ukrajine.

Serija Šutnja
Režija: Dalibor Matanić
Direktor fotografije: Danko Vučinović
Producenti: Miodrag Sila i Nebojša Taraba
Urednica serije: Jasmina Božinovska Živalj

Foto: Press