fbpx

Kriminalistička serija Vera od nedjelje na TV

Hvaljena britanska kriminalistička serija Vera

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od nedjelje, 27. lipnja 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 9.50 sati počinje s prikazivanjem serije Vera.

Vera

U ovoj hvaljenoj britanskoj kriminalističkoj seriji ulogu tumači Brenda Blethyn, dobitnica brojnih uglednih glumačkih nagrada (Zlatni globus, BAFTA, nagrada za najbolju žensku ulogu na festivalu u Cannesu, strukovne nagrade britanskih i američkih filmskih i TV kritičara, i brojne druge). U seriji snimljenoj prema romanima slavne Ann Cleeves Brenda Blethyn glumi višu inspektoricu Veru Stanhope.

Vera

U četiri epizode prve sezone Vera i njezini suradnici suočeni su s nizom izazova i rješavaju zamršene slučajeve među kojima su: slučaj mladića koji je pronađen ubijen u kadi okružen cvijećem, ubojstvo jedne tinejdžerice iz prošlosti, ubojstvo žene u northumberlandskoj zabiti i slučaj žene koja je okrutno ubijena u živici.

Serija Vera kombinira prelijepo snimljene krajolike i napetu atmosferu, a u svakoj intrigantnoj priči pratimo i Verinu unutarnju borbu u kojoj otkriva skrivene istine o svojoj prošlosti koje prijete da joj zauvijek promijene život.

U prvoj epizodi nakon što je dvoje lijepih mladih ljudi ubijeno na isti način – položeni su u vodu i okruženi cvijećem – viša inspektorica Vera Stanhope zna da mora naći ubojicu prije nego što on opet napadne. Uz pomoć vjernih suradnika, osobito narednika Joea Ashwortha (David Leon), ona otkriva složene i disfunkcionalne odnose u grupi prijatelja promatrača ptica.

Foto: Press