fbpx

Otvoren laboratorij za dječju onkologiju u KDB Zagreb

Zagreb…

Laboratorij je otvoren zahvaljujući sredstvima građana prikupljenima u okviru humanitarne akcije udruge Phoenix Vjeruj u ljubav i HRT-ova humanitarnoga projekta Uz nas niste sami tijekom kojega je prikupljeno milijun kuna

KDB Zagreb– Zahvaljujući brojnim hrvatskim građanima i plemenitim ljudima prikupili smo značajna sredstva. Uređenje laboratorija stajalo je približno 750.000 kuna, no zahvaljujući dobavljačima koji su prepoznali naše napore aparati su plaćeni 400.000 kuna, a s ostatkom smo novca u dogovoru s udrugom Phoenix opremili mikrobiološki laboratorij – istaknuo je vršitelj dužnosti ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb prim. dr. Zoran Bahtijarević.
U Zavodu za dječju hematologiju i onkologiju Dr. Mladen Ćepulić Klinike za dječje bolesti Zagreb danas je otvoren laboratorij za dječju onkologiju za čije su se opremanje prošle godine prikupljala sredstva u okviru humanitarne akcije Vjeruj u ljubav koja je bila dijelom humanitarnoga projekta Uz nas niste sami Hrvatske radiotelevizije (HRT). Tijekom humanitarne akcije, koju je organizirala Udruga za pomoć oboljelima od malignih bolesti Phoenix, od 1. do 31. svibnja 2017. godine putem humanitarnoga infotelefona prikupljeno je 1.016.900,35 kuna, što je bilo mnogo više od 700.000 kuna početno potrebnih za opremanje laboratorija.
KDB Zagreb– Ono što nas čini posebno sretnima i ponosnima je to da je ukupan i jedini trošak akcije iznosio 586 kuna i odnosi se na poslove banke, a na račun bolnice uplaćeno je ukupno 1.016.313 kuna. Ovim putem želim zahvaliti svima koji su nam omogućili da tako bude, osobito zaposlenicima Hrvatske radiotelevizije, svim izvođačima i sjajnome glazbenom sastavu Ante Gele te izvrsnome koncertu održanome u svibnju prošle godine na Hrvatskoj radioteleviziji, svim osobama iz javnoga života koje su se uključile te svima koji su nazvali humanitarni infotelefon, kao i teleoperaterima koji su se priključili našoj akciji – istaknuo je predsjednik Udruge za pomoć oboljelima od malignih bolesti Phoenix Velimir Markulin.
Dr. Jasminka Stepan Giljević iz Zavoda za dječju hematologiju i onkologiju Dr. Mladen Ćepulić Klinike za dječje bolesti Zagreb istaknula je kako nova oprema znači prije svega bolji nadzor nad malim bolesnicima, što omogućuje poboljšanje dijagnostike, te samim time i bolji terapijski nadzor i uspješnost liječenja.
– To je malo svjetlo koje će postati veće – dodala je dr. Jasminka Stepan Giljević.
– Hrvatska radiotelevizija u skladu sa svojim javim zadaćama već desetljećima pomaže svima u zajednici kojima je pomoć potrebna i ne trebamo se ovdje posebno isticati. Mi smo samo glas javnosti i posrednik između dobrih ljudi koji su pomogli ovu akciju, udruge Phoenix koja ju je pokrenula, i, naravno, bolnice. Osjećam ponos i zadovoljstvo i zahvaljujem svim slušateljima i gledateljima HRT-a te svim građanima koji su svojim pozivima podržali ovu akciju – istaknuo je voditelj HRT-ova humanitarnoga projekta Uz nas niste sami Božidar Essert.

Foto: Press – Krasnodar Peršun za HRT