Najljepši glas Hrvatske 2016. – Ruža Janjiš!

Voice…

Gledatelji odlučili: Edgar Rupena drugi, Alen Đuras treći, Vedran Ljubenko četvrti

Voice

Ruža JanjišRuža Janjiš je pobjednica druge sezone showa ‘The Voice – Najljepši glas Hrvatske‘. Tako su odlučili gledatelji i slušatelji Hrvatske radiotelevizije. Ruža je pobijedila u tijesnoj borbi s 30,67 posto glasova publike. Samo jedan postotak manje glasova, odnosno 29,63 posto dobio je Edgar Rupena. 23,43 posto glasova gledatelja i slušatelja osvojio je Alen Đuras, a Vedran Ljubenko 16,27 posto.
Posljednju, finalnu emisiju zajedničkom Voiceizvedbom otvorili su finalisti s 12-ero natjecatelja koje smo gledali u emisijama uživo. Otpjevali su medley složen od pjesama ‘Are you gonna go my way’ Lennyja Kravitza i ‘Zašto praviš slona od mene’ Gibonnija i Dine Dvornika. Finalisti su večeras nastupili tri puta. Najprije su pjevali pjesme s kojima su se predstavili na audicijama, drugu pjesmu pjevali su sa svojim mentorima, a nakon tih nastupa, izvedbom još jedne pjesme, borili su se za titulu najljepšeg glasa Hrvatske.
Ruža JanjišUz suze u velikoj glazbenoj završnici Ruža je još jednom otpjevala ‘You shook me all night long’ grupe AC/DC, pjesmu kojom je ušla u show i u tim mentorice Indire Levak.
Potraga za najljepšim glasom Hrvatske počela na ljeto prošle godine. Među više od dvije tisuće prijavljenih, njih 76 dobilo je priliku predstaviti se mentorima. Mentori su odabrali njih 40. Svaki tim je s 10 natjecatelja krenuo u dvoboje, nakon kojih je 20 pobjednika i preuzetih natjecatelja nastupilo u nokautu. Njih 16-ero došlo je do nastupa u emisijama uživo. Četvero njih, po jedan iz svakog tima, odabirom mentora i publike došli su do finala. To su Vedran Ljubenko iz Ivanovog tima, Edgar Rupena iz Tonyjevog, Alen Đuras iz Jacquesovog te jedina dama Ruža Janjiš iz Indirinog tima. Večeras su napokon timovi odmjerili snage, a finalisti su posljednji put pjevali za pobjedu u drugoj sezoni showa ‘The Voice – Najljepši glas Hrvatske’.

Foto: Dario Njavro za HRT