fbpx

Finale The Voice: Sve o finalistima – biografije

Show…

The Voice – Najljepši glas Hrvatske

Nakon pet emisija audicija, tri emisije dvoboja, dvije emisije nokauta i tri emisije uživo, večeras ćemo saznat tko će biti novi Najljepši glas Hrvatske. Donosimo vam biografije finalista druge sezone showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske.

Vedran Ljubenko – Tim Ivan

Vedran LjubenkoVedran Ljubenko ima 22 godine i dolazi iz Dubrovnika. Student je Medija i kulture društva Sveučilišta u Dubrovniku. S bendovima pjeva i svira od šesnaeste godine, a glazbom se bavi od malih nogu. S 10 godina počeo je svirati klavir, a sa 16 je naučio svirati gitaru. Glazba je za njega relaksacija, zabava, koja mu pruža osjećaj energije i emocije koje teško osjeća u bilo čemu drugome. Izvedbom pjesme “It’s a Man’s Man’s Man’s World” Jamesa Browna naveo je mentore Ivana i Tonyja da mu se okrenu. ‘Sad si doma’, kazao je Ivan i istaknuo da ga takav način pjevanja osvaja te kako je on pjevač kakvog želi u timu. Pohvalili su njegov interesantan glas. Odabrao je biti dio Ivanova tima i to je objavio tako da je Indiri na uho otpjevao ‘Samo mi stani na prste’, stihove pjesme ‘Tango’ Dečakova benda Vatra.
Vedran LjubenkoU dvobojima s Doroteom Marić izveo je pjesmu „Roxane“ legendarnoga engleskog benda The Police te osigurao svoj prolazak dalje. U nokautima je otpjevao pjesmu „Superstition“ Stevieja Wondera te prošao u daljnju fazu natjecanja, a Indiru je posebno oduševio plesnim umijećem i pokretima na pozornici. U prvoj emisiji uživo izveo je hit grupe Led Zeppelin “Stairway To Heaven” čime je oduševio i publiku i mentore. Jacques je naglasio kako mora biti objektivan i reći da je upravo Vedran iz Ivanova tima imao najsuvereniji nastup, a s njime se složio i Tony. U daljnju fazu natjecanja prošao je upravo zahvaljujući glasovima publike. U drugoj je emisiji otpjevao pjesmu “Billie Jean” u izvedbi Chrisa Cornella te odlukom mentora Ivana prošao u polufinalnu emisiju. Svoju je odluku Ivan obrazložio riječima kako je Vedran uistinu poseban pjevač te da takvog specifičnog glasa nema na hrvatskoj sceni. U polufinalu je pjesmom “Here I Go Again” grupe Whitesnake ponovno oduševio publiku, koja ga je s 56 % glasova nagradila ulaskom u finale 2. sezone The Voicea. Indira je pohvalila Vedrana rekavši kako je on pronašao svoj stil koji mu izvrsno leži i s kojim sigurno gura od prve emisije. Prijatelji ga zovu Vedro, a najveća su mu potpora dugogodišnja djevojka, obitelj i prijatelji. Na The Voice se prijavio jer smatra da mu je to odlična prilika za “izlazak na svjetlo”, te kako bi dokazao samom sebi koliko vrijedi, ali prije svega, odlična prilika za ono što najviše želi – glazbenu karijeru.

Ruža Janjiš – Tim Indira

Ruža JanjišRuža Janjiš ima 28 godina i dolazi iz Odžaka. Živi u Osijeku, pjeva u bendu Babylon i ima akustični duo The Brown Bunny. Završila je Opću gimnaziju, zatim upisala Prehrambeno-tehnološki fakultet, no na trećoj je godini odustala i odlučila posvetiti se glazbi. Kaže da nije ona odabrala glazbu, već je glazba odabrala nju i postala sastavni dio njezina života, a na pozornici se osjeća kao na vrhu svijeta.
Izvedbom pjesme You Shook Me All Night Long sastava AC/DC na audiciji je oduševila publiku i mentore, a Tony joj se okrenuo već nakon prvih taktova pjesme. Jacques je pohvalio njezinu interpretaciju i karakter, a Indira je dodala: „Tvoja energija i moja energija, kada se spoje, formula su za uspjeh”. Ruža je odlučila ući u Indirin tim. U dvobojima je prošla dalje nakon izvedbe pjesme Rolling In The Deep pjevačice Adele s Katarinom Vučetić. Mentor Ivan pohvalio je njihovu interpretaciju, ali i priznao da mu je Ruža bila bolja. U nokautima je izvela pjesmu Try američke pjevačice P!nk i prošla dalje. U prvoj emisiji uživo otpjevala je Stingovu pjesmu Fields Of Gold te je zahvaljujući odluci mentorice Indire ostala u showu. Pjesmom Skyscraper pjevačice Demi Lovato oduševila je publiku koja joj je svojim glasovima omogućila ulazak u polufinalnu emisiju. Izvedbom je oduševila i mentore, a Jacques je rekao da je bila fantastična te kako glazba mora biti njezin život. Ruža je u polufinalu izvela pjesmu Toše Proeskog Bože, brani je od zla. Mentor Ivan prokomentirao je da je u showu Ruža cvjetala polako te kako je u ovoj izvedbi bila uistinu magična. Emotivnom interpretacijom oduševila je mentore i publiku te s gotovo 68% glasova publike postala finalistica 2. sezone showa The Voice – Naljepši glas Hrvatske.
Na The Voice se prijavila jer smatra da joj je to odlična prilika za izgradnju glazbene karijere. U slobodno vrijeme bavi se skladanjem u suradnji s Gordanom Budimir koja piše tekstove i koja joj je velika potpora. Rano je izgubila roditelje te je živjela s bakom u Odžaku. Najveća potpora su joj dečko, brat, rodbina i prijatelji, a velika joj je želja na Majčin dan organizirati humanitarni koncert za djecu bez roditelja pod nazivom Svi smo mi mama u dvorani Vatroslava Lisinskog.

Edgar Rupena – Tim Tony

Edgar RupenaEdgar Rupena 32-godišnji je Riječanin sa splitskom adresom. Prvi je tenor klape Iskon. U showu The Voice prvi je put zapjevao izvan klape. Glazbom se ozbiljnije bavi od osamnaeste godine kada je ušao u klapski svijet. Zbog glazbe, ali i ljubavi preselio se prije pet godina u Split. Na The Voice ga je prijavila djevojka koja mu je ujedno i najveća potpora. Prijavom ga je htjela iznenaditi, no na neka pitanja u prijavnici nije mogla sama odgovoriti, pa mu je na kraju otkrila svoju namjeru. Edgar je ove godine prvi stao na pozornicu The Voicea. Izvedbom pjesme Granada Augustina Lare u verziji Placida Dominga na audiciji je oduševio mentore Jacquesa i Tonyja. Pohvalili su njegovu dinamiku pjevanja i voluminozan vokal. Edgar se odlučio za Tonyja koji mu je rekao da će ostati u opernom žanru, te dodao kako je on stvoren da pjeva upravu tu vrstu glazbe. U dvobojima je s Brankom Mrčelom izveo pjesmu You Raise Me Up i prošao dalje. Njegovu su izvedbu pohvalili svi mentori. Jacques je prokomentirao kako, uz predivan glas, Edgar posjeduje i pjevačku inteligenciju, odnosno da odlično procjenjuje u kojim će trenucima pokazati svu raskoš glasa, a kada će se malo povući. U Edgar Rupenanokautima je prolazak u nastupe uživo izborio interpretacijom pjesme Claudija Ville Chitarra romana, a Ivan ga je pohvalio rekavši kako je u toj izvedbi potpuno zablistao. U prvoj emisiji uživo publiku, ali i mentore oduševio je izvedbom pjesme Adagio opernog kvarteta Il Divo. U iduću fazu natjecanja prošao je zahvaljujući glasovima publike. Pohvalili su ga i mentori, a Ivan je rekao kako je Edgar “srušio” svu publiku u studiju, ali i onu pred malim ekranima, te kako je on broj 1 Tonyjeva tima. Izvedbom pjesme Pismo Ćali Vice Vukova u drugoj emisiji uživo ponovno je oduševio i glasovima publike prošao u polufinale. Edgar je u polufinalu izveo još jednu pjesmu opernog kvarteta Il Divo – Mama te s gotovo 62% glasova publike postao finalist 2. sezone showa The Voica.
U slobodno vrijeme vježba u teretani, voli sport, izlete, a pogotovo podvodni ribolov i ronjenje. Voli pop i operu, a velika mu je želja napraviti crossover – izvoditi pop na operni način poput Josha Grobana ili Ive Gamulina. Kao glazbene uzore izdvaja Toma Jonesa, Zucchera i Joea Cockera, a od opernih izvođača Marija Lanza, Placida Dominga i Luciana Pavarottija.

Alen Đuras – Tim Jacques

Alen ĐurasAlen Đuras 23-godišnjak je iz Planoga pokraj Trogira. Radio je kao konobar, a proteklih pet godina aktivnije se bavi glazbom. Kada je imao pet godina, obitelj se zbog posla iz Daruvara preselila u Trogir. Za sebe kaže da je Dalmatinac sa slavonskom dušom. Pjeva od malih nogu, a glazba je za njega spas i oslonac. Zahvaljujući obradi pjesme Thinking Out Loud koju je objavio na YouTubeu, upoznao je svoj sadašnji bend RadioWho za koji je napisao dvije pjesme. Glazbeno iskustvo i samopouzdanje stekao je nastupajući kao član Udruge Music Talents. Na audiciji je oduševio izvedbom pjesme Thinking Out Loud Eda Sheerana, pa su se mentori nadmetali ne bi li Alena privukli u svoj tim. Mentorica Indira pohvalila je njegovu lakoću pjevanja i emociju u glasu, a Ivan je dodao: „Ti si čudo, sa svojim glasom možeš sve“. Jacques je pohvalio njegov senzibilitet i Alen je na kraju odlučio ući u Jacquesov tim. U dvobojima je sa Stefany Žužić otpjevao pjesmu Sama Smitha Lay Me Down te odlukom mentora Jacquesa prošao u daljnju fazu natjecanja. U nokautima je izveo Adelinu pjesmu Hello i odlukom mentora Jacquesa prošao dalje. Mentori su ponovno pohvalili nevjerojatnu lakoću kojom izvodi visoke tonove. Prvu emisiju uživo otvorio je izvedbom Gibonnijeve pjesme Ozdravi mi ti, oduševio je publiku i prošao u daljnju fazu natjecanja. Alen ĐurasTony je priznao kako je upravo Alen njegov favorit iz Jacquesova tima. U drugoj emisiji uživo izveo je hit Just The Way You Are pjevača Brune Marsa. Ponovno je oduševio te je zahvaljujući glasovima publike ušao u polufinale. Mentor Jacques naglasio je kako Alen ima sve predispozicije da postane prava pop-zvijezda. Pjesmom Chandelier pjevačice Sie opravdao je povjerenje publike i mentora te s uvjerljivih 80% glasova postao finalist 2. sezone showa The Voice – Naljepši glas Hrvatske. Zbog prepoznatljiva osmijeha mnogi ga zovu – smješko. U slobodno vrijeme trči te skuplja trzalice za gitaru. Pjevački idol mu je Bruno Mars, a voli slušati Sama Smitha i skupinu Next Of Kin. Na The Voice se prijavio jer smatra da je to najbolji način da uđe na glazbenu scenu, a velika mu je želja ostvariti uspješnu karijeru pop-pjevača. Obitelj mu je najveća potpora u životu i showu.

Foto: Dario Njavro za HRT