Neno Belan: ​Scenski spektakl Ljubav i moda – 30 godina
Piše: redakcija On 25 velj., 2016 At 06:35 AM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Dom sportova….

Scenski spektakl za trostruku obljetnicu – Neno Belan i Fiumensi

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Neno BelanGlazbenik Neno Belan će sa svojim Fiumensima na koncertu ‘Ljubav i moda’ u subotu 27. veljače 2016. godine u zagrebačkom Domu sportova proslaviti tri obljetnice – 30 godina svoje karijere, 30 godina od svog prvog albuma u karijeri ‘Ljubav i moda’ i 30 godina od svog prvog koncerta u legendarnom Kulušiću s Đavolima koji je zajedno s izlaskom tog albuma ujedno označio i početak Belanove profesionalne glazbene karijere koja traje i danas. Ovo definitivno neće biti običan koncert, već pravi scenski spektakl koji je urodio suradnjom velikog broja umjetnika.
Redateljica Nina Kleflin vodi cijeli kazališni koncept u tri čina gdje će Belan s bendom u prvom činu izvesti cijelu ploču Đavola ‘Ljubav i moda’. Bend će svirati na originalnim instrumentima na kojima su pjesme snimljene, a bit će obučeni upravo onako kako su izgledali 80-ih. Za kostime je zadužena Sara Lovrić. U drugom činu Neno Belan nastupa s Mediteranskim orkestrom koji uz Fiumense čine gudački kvartet Prelude, Surka Beat Box i udaraljke, dvije mandoline, dodatna gitara i solo violina.
Treći dio koncerta donosi električnu svirku i feštu uz najveće hitove Nene Belana i Fiumensa!
Za vizualni identitet koncerta i nostalgične video projekcije zaslužan je Ivan Faktor, nagrađivani video umjetnik iz Osijeka kojemu su djela trenutno izložena u MSU, a izlaže i u Berlinu te drugim europskim kulturnim središtima.
Za ozvučenje brinut će Vinko Perinić, a nije na odmet napomenuti i već najavljene gošće Josipu Lisac, Zoricu Kondžu s kojom je Belan snimio popularan duet ‘Do posljednjeg daha’, a kao posljednja gošća najavljena je i Maja Posavec s kojom Belan ima aktualan hit ‘Tvoj glas’, duet koji tjednima bilježi vrlo visok broj emitiranja. S obzirom da ovih dana Neno Belan u Skansijevom studiju završava miks glazbe iz dječjeg mjuzikla ‘Matilda’, na koncertu će s njim nastupiti i dječji ansambl iz mjuzikla te šibenska klapa More.
Kao i uvijek za Belanove koncerte, i za ovaj vlada veliki interes, pa pozivamo sve da nabave svoje ulaznice na vrijeme, po povoljnijoj cijeni u pretprodaji od 95,00 kuna. Na dan koncerta cijena ulaznice bit će 110,00 kuna. Kupiti ih možete u sustavu Eventima, u Dallas Music Shopu u Rijeci i u Dirty Old Shopu.

Foto: Dinko Bažulić

comment closed