fbpx

Završetak humanitarne akcije Kazalište sa srcem

Kazalište sa srcem

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u partnerstvu s Hrvatskom lutrijom organiziralo je početkom ožujka humanitarnu akciju Kazalište sa srcem u kojoj su sudjelovale brojne osobe iz javnog života.
Cilj ove plemenite akcije popravak je bronhoskopa Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić Sisak koji se tijekom mjesečnih pretraga koristi više od 100 puta te je esencijalan za pulmološki odjel bolnice u Petrinji.

Kazalište

U razornom potresu od 29.prosinca 2020. g. OB Dr.Ivo Pedišić u Sisku pretrpjela je velika oštećenja. Oštećene su bolničke zgrade, medicinska oprema, inventar i zalihe lijekova. Kako vrijeme prolazi nastojimo se organizirati i pružiti što veći nivo zdravstvene zaštite svim žiteljima Sisačko Moslavačke županije. Sigurno da će trebati puno napora, vremena i sredstava da bi bolnica ponovno započela raditi punim kapacitetom. Zbog toga smo zahvalni Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu i Hrvatskoj lutriji na donaciji koja će pomoći da bolnicu obnovimo i saniramo ali i da se bolnica nastavi dalje razvijati, rekao je ravnatelj bolnice Dr. Tomislav Dujmenović.

Od 1. ožujka svakoga dana na Facebook stranici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu licitiralo se za jednu od 20 poznatih osoba s kojom su ljubitelji kazališta i osobe dobra srca odlučili pogledati predstavu Revizor te ujedno i pomoći u obnovi uređaja petrinjske pulmologije.
Divan je osjećaj pomagati ljudima i uvijek se odazovem ovakvim akcijama. Neopisiv je osjećaj i ogromno zadovoljstvo kada usrećite drugog čovjeka. Dobro je činiti dobro, rekla je na samom početku akcije Tereza Kesovija.

Intendantica zagrebačkog HNK Dubravka Vrgoč izrazila je iznimno zadovoljstvo što je kazalište uspjelo pomoći i pomaže petrinjskoj bolnici.

– Kao središnje hrvatsko kazalište držim našom dužnošću biti društveno korisnim, pa kako smo za vrijeme ove pandemije različitim programima održavali našu vezu s gledateljima i imali terapeutsku ulogu, tako nam je i sada želja pomoći onima koji su najugroženiji, a to su zasigurno stanovnici Petrinje i okolice koji su stradali krajem prošle godine u razornom potresu. Također nas veseli da su se našoj akciji odazvali umjetnici, sportaši, novinari, glumci, medijske zvijezde, dakle poznati iz različitih sektora i iskazali volju da pomognu svojim angažmanom najugroženijima.

Predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije Mario Musa rekao je:
– Sretni smo što je Hrvatska Lutrija sudjelovala u ovoj lijepoj akciji te se nadamo kako će ovaj projekt potaknuti i ostale ljude da uvide koliko je pomaganje važno. Zahvaljujem ovom prilikom svima koji su se odazvali i uključili u akciju, našim poznatim osobama, a posebice svim ljudima koji su za njih licitirali i tako doprinijeli uspješnom završetku projekta Kazalište sa srcem.

Na hit predstavi Revizor redatelja Sergeja Potapova 25. ožujka u ložama zagrebačkog HNK u društvu svojih obožavatelja, licitatora i humanitaraca sjedit će i Dario Šimić, Boris Jokić, Joško Lokas, Tihomir Ladišić, Mirjana Bohanec Vidović, Goran Bogdan, Zoran Šprajc, Morana Zibar, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Krešimir Međeral, Zoran Vakula, Matija Đulvat, Zlatan Zuhrić Zuhra, Ana Begić Tahiri, Nina Violić, Domagoj Jakopović Ribafish…

Foto: Press – Mara Bratoš