fbpx

Najveće svjetske planine: Mount Everest, Mont Blanc…

Zagreb…

Mount Everest, Mont Blanc, Kilimandžaro i Ben Nevis

Mount EverestHrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 13. prosinca 2019. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u udarnom terminu od 20.05 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Najveće svjetske planine u trajanju od četiri epizode.
Ova dokumentarna serija istražuje najpoznatije svjetske vrhove te otkriva njihova istinska čuda i skrivenu osobnost. Ta Mount Everestčetiri vrha jesu: Mount Everest, najviša planina na planetu; Mont Blanc, najviši vrh u zapadnoj Europi i kolijevka modernog planinarstva; Kilimandžaro, nevjerojatan afrički vulkan koji je jedinstven po tome što ima pet ekosustava pa je izazovni uspon na zaleđeni vrh jedan od najspektakularnijih na svijetu; i Ben Nevis, najekstremnija i najopasnija planina u Britaniji.
Osobna iskustva svjedoka i stručnjaka donose niz priča, uključujući dramatične prve pokušaje da se ti vrhovi osvoje, epske borbe ljudskog preživljavanja unatoč izgledima, prirodna čuda svake planine koja oduzimaju dah i izvanredan životinjski svijet koji nastanjuje najviša mjesta na planetu.
Veličanstvene arhivske snimke i nikad prije viđen sadržaj koji su stvarali sami korisnici zajedničkim snagama gledatelja odvode u srce zbivanja dok svaka emisija pruža izvanredne uvide – primjerice, u to kako su fosili 400 milijuna godina starih morskih stvorenja pronađeni na vrhu Mount Everesta, koji te planine prikazuju u posve novom svjetlu.

Foto: Press