fbpx

Nova serija Divlji Bill od petka na malim ekranima

Divlji Bill

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 26. ožujka 2021. na Drugom programu (HRT-HTV2) u večernjem terminu od 22.35 sati počinje s prikazivanjem serije Divlji Bill.

Divlji Bill

Rob Lowe, šest puta nominiran za nagradu “Zlatni globus”, glumi ambicioznog šefa policije iz Amerike koji odlazi u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi prodrmao policiju Istočnog Lincolnshirea, te usput i svoj život, u seriji koja nam na oštrouman i originalan način donosi portret policijske svakodnevice.

Divlji Bill

Bill Hixon (Lowe) dolazi u Boston u Lincolnshireu, zajedno s 14-godišnjom kćeri Kelsey. Nadaju se da će pobjeći od nedavne bolne prošlosti. Bill ima diplomu iz kriminologije, završio je diplomski studij iz psihopatologije i doktorirao statističko mapiranje. Ima impresivne kvalifikacije te je spreman uhvatiti se u koštac s britanskim zločincima koristeći se statistikom, grafikonima i algoritmima. Britka je uma, oštra jezika, nezaustavljiva karaktera – Bill je itekako uspješan u svom poslu.

Divlji Bill

Čovjek koji je tri godine zaredom osvajao titulu najboljeg šefa policije u Americi idealan je kandidat koji će ostaviti trag na mjestu policijskog načelnika, i to ne samo drastičnim rezovima. Billa od samog početka ne zanima komu će se svidjeti. Došao je obaviti svoj posao te nestati koliko ga god brzo istrenirane noge mogu nositi.

Ali Bill će ubrzo otkriti da su ljudi u toj nepoznatoj zajednici jednako domišljati, cinični te teški kao i on. Ne trpe budale, autoritet, a bome ni algoritme. Bill je čovjek koji se cijeli život nastojao kloniti kaosa koji donosi ljudska prisnost pa će rezultati njegova obračuna s policijskom svakodnevicom biti podjednako smiješni i opasni.

Divlji Bill
Uloge: Rob Lowe, Rachael Stirling, Bronwyn James Scenaristi: Jim Keeble, Dudi Appleton
Režija: Charles Martin, Annie Griffin i John Hardwick

Foto: Press