fbpx

Dražen Miočić novi v.d.ravnatelja Programa HRT-a

Priopćenje HRT-a…

Dražen MiočićVršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) Siniša Kovačić imenovao je danas Dražena Miočića novim vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije nakon što je s te dužnosti razriješen Jozo Barišić. Dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja Programa Hrvatske radiotelevizije razriješen je zbog potrebe aktivnijega ispunjavanja programskih ciljeva javnoga servisa.
Dražen Miočić apsolvirao je povijest i filozofiju na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Dragovoljac je i veteran Domovinskoga rata te nositelj Spomenice Domovinskoga rata. Od 1990. godine bio je zaposlenik Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a od lipnja 1991. godine pripadnik Zbora narodne garde te poslije Hrvatske vojske. Sudjelovao je u borbama u zapadnoj Slavoniji kao pripadnik 149. brigade Hrvatske vojske te u borbama na pokupskome ratištu. Domovinski rat završio je s činom poručnika.
Dražen MiočićNa Hrvatskoj radioteleviziji radi od 1994. godine. Rad je započeo kao novinar u redakciji Zagrebačke panorame, kojoj je ubrzo postao urednik i voditelj. Bio je dugogodišnji novinar, urednik i voditelj u unutrašnjopolitičkoj redakciji Hrvatske televizije (HRT – HTV), a tri je godine bio i izvjestitelj Hrvatske radiotelevizije iz Den Haaga tijekom suđenja hrvatskim generalima Gotovini, Čermaku i Markaču. Bio je HRT-ov koordinator za pristupanje Republike Hrvatske NATO-u, urednik većega broja posebnih projekata i emisija posvećenih haškim suđenjima te vojno-obavještajnoj problematici. Pohađao je niz međunarodnih obrazovnih programa, poput programa REUTERS News Exchange te International Leadership Programa u Sjedinjenim Američkim Državama. Od lipnja 2011. do srpnja 2012. godine obnašao je dužnost urednika Informativnoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV). Tijekom posljednje dvije godine bio je urednik emisije Otvoreno te Vijesti, Dnevnika i Studija 4.

Foto: Krasnodar Peršun za HRT