fbpx

Danas ne propustite: Osmosatni film Uspavanka za tužan misterij

Zagreb…

Film Uspavanka za tužan misterij u 470 minuta govori o potrazi za tijelom Andrésa Bonifacija

UspavankaHrvatska radiotelevizija (HRT) ove će subote, 9. studenog u terminu od 20:45 sati do čak 4.40 sati sljedećeg jutra na svom Trećem programu (HRT-HTV3) emitirati najduži film koji je ikada prikazan na javnom servisu, a riječ je o djelu Uspavanka za tužan misterij, filipinsko-singapurskoj fantastičnoj drami.
Ovaj gotovo osmosatni film u 470 minuta govori o potrazi za tijelom Andrésa Bonifacija. Bonifacio je bio filipinski borac za Uspavankaslobodu koji je poznat kao otac filipinske revolucije protiv španjolske okupacije. Inače, na 66. međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu ovaj film osvojio je nagradu Alfred Bauer. Redatelj je Lav Diaz.
Urednik filma je Dean Šoša, koji slikovito kaže kako trajanje filma odgovara vremenu u kojem je ove godine pobjednik glasovitog natjecanja Iron Man na Havajima isplivao 3.8 km, odvozio biciklom 180 km i trčao 42 km i 195 metara.
– Vjerojatno su ga mišići kasnije manje boljeli no što će boljeti one koji će u subotu uz televiziju sjediti osam sati. No svim gledateljima koji izdrže, trud će se više no isplatiti. Diazovi filmovi spadaju u vrh suvremene kinematografije i traju upravo onoliko koliko im njihova unutarnja logika nalaže. Treći program postoji da bi i najslobodnije filmske forme imale svoj kutak slobode – rekao je Šoša najavljujući ovaj poseban film.

Foto: Press