fbpx

Zbog ozljede Nives Ivanković otkazane predstave!

Libreto…

Nives IvankovićIzvedbe drame ‘Libreto‘ koje su se trebale održati 5. i 6. veljače otkazane su zbog ozljede glumice Nives Ivanković. Nives je jutros, naime, povrijedila koljeno, pa su joj liječnici na splitskoj Traumatologiji propisali obavezno trodnevno mirovanje. Kupljene ulaznice za otkazane predstave mogu se zamijeniti ili vratiti na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta Split.
Da podsjetimo, HNK Split od nedjelje 2. veljače na sceni Gradskog kazališta lutaka izvodi ‘Libreto’ Irene Škorić. Drama je nagrađena drugom nagradom na natječaju Marin Držić za 2010. godinu na scenu je postavila redateljica Saša Broz, a uloge tumače Nives Ivanković, Vladimir Posavec Tušek, Ana Franić, Žarko Radić i Andrijana Vicković.
Sredovječni par, violončelistica Karla (Nives Ivanković) i liječnik Mihovil (Žarko Radić), žive u skladnom, no pomalo monotonom braku. U pokušaju da osvježi njihov seksualni život Karla, kao svoj ‘poklon’ mužu, dovodi u kuću prostitutku. Tako u njihov uredni građanski život ulaze Marta (Ana Franić) i njen svodnik Tristan (Vladimir Posavec Tušek), marginalni likovi iz kriminalnog polusvijeta. Dramatičan slijed događaja uzdrma dotad neupitne društvene okvire građanskog života Karle i Mihovila prisiljavajući ih na preispitivanje njihova odnosa, ljubavi i budućnosti.

Foto: RTL screenshot/Promo fotografije RTL