fbpx

Pobjednici regionalne vrtne izložbe Floraart su:

Zagreb…

Floraart: Za iznimni doprinos unapređenju cvjećarske tehnike i prezentacije nagrađen je Zrinjevac za eksponat Cvjetna promenada

Floraart

FloraartIako Floraart još uvijek traje na Bundeku, natjecanja su završena i poznati su pobjednici najveće regionalne vrtne izložbe. Pobjednicima u natjecanju izlagača biljnih materijala, kupa florista i najljepšeg kućnog vrta nagrade su u zagrebačkoj palači Dverce uručili dužnosnici Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga. Floraart se održava do utorka, 21. svibnja, a ulaz je besplatan.
Izlagači biljnih materijala natječu se u 22 kategorije u kojima se ocjenjuje njihova vještina i trud. Kreativnost prikaza proizvodnog programa unutarnjeg prostora, proizvodnja dendrološkog materijala, zeljastih cvjetnih vrsta i kaktusa samo su neke od zanimljivih kategorija u kojima se dodjeljivale nagrade. Za iznimni doprinos unapređenju cvjećarske tehnike i prezentacije nagrađen je Zrinjevac za eksponat Cvjetna promenada.
Na Hrvatskom kupu florista dodijeljene su nagrade u kategoriji slobodni stil stručka, vjenčani stručak, aranžiranje stola i osobna prezentacija. U kategoriji najljepše uređenih kućnih vrtova dodijeljene su nagrade za vrtove različitih veličina, a nagradu za onaj veći od 500 m2 osvojili su Ivana i Dragutin Višek iz Zagreba.
Posjetitelje izložbe očekuje stotine tisuća cvjetova kao i bogat popratni program. U nedjelju 19. svibnja na edukativnim radionicama Zagrepčani i njihovi gosti mogu naučiti kako do najljepšeg balkona ili kako izraditi posuđe od keramike te se upoznati s osnovama aroma-kozmetike. Mališane na Floragradu očekuje zanimljiva radionica o kukcima dok sve posjetitelje navečer očekuje zanimljiv glazbeni program.

Foto: Press