fbpx

Povratak 105 hrvatskih državljana iz Sjeverne Makedonije

Hrvatska…

U Hrvatsku je u četvrtak, 7. svibnja, stigao konvoj od 36 vozila, s ukupno 105 hrvatskih državljana iz Sjeverne Makedonije

iz Sjeverne MakedonijeMinistarstvo vanjskih i europskih poslova u suradnji s Veleposlanstvom RH u Skopju organiziralo je petu po redu repatrijaciju hrvatskih državljana iz Sjeverne Makedonije.
U Hrvatsku je u četvrtak, 7. svibnja 2020. godine, stigao konvoj od 36 vozila, s ukupno 105 hrvatskih državljana.
Od početka pandemijske krize do danas, Veleposlanstvo RH u Skopju organiziralo je repatrijaciju za ukupno 238 hrvatskih državljana, koji su iskazali interes za povratkom u Republiku Hrvatsku.
Budući da je Zračna luka Skopje zatvorena za promet, povratak hrvatskih državljana iz Sjeverne Makedonije odvio se cestovnim putem preko teritorija Republike Srbije, uz pomoć Veleposlanstva RH u Beogradu. Organizaciju ovakve repatrijacije dodatno je otežala činjenica da su granice Republike Srbije zatvorene, zbog čega je za nužno ishoditi različite dozvole za tranzit.
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ovim putem zahvaljuje vlastima Republike Sjeverne Makedonije na pomoći pri organizaciji povratka hrvatskih državljana te putem mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske nastavlja s repatrijacijom, odnosno povratkom hrvatskih državljana u Hrvatsku.

Izvor: HZJZ/koronavirus.hr
Foto: HZJZ/koronavirus.hr