Premijerno na malim ekranima: Svećenikova djeca
By redakcija On 14 lis., 2019 At 04:35 PM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Serija…

Hrvatska radiotelevizija premijerno prikazuje seriju Svećenikova djeca

Svećenikova djecaHRT od ponedjeljka 21. listopada na Prvom programu (HRT – HTV1) počinje s premijernim prikazivanjem dramske serije redatelja Vinka Brešana Svećenikova djeca. Zaplet ove zanimljive komedije u tri epizode počinje u bolničkoj sobi gdje prerano ostarjeli svećenik don Fabijan pristaje dati ispovijed mladom svećeniku don Šimunu, jer mu se dani života bliže kraju zbog teške dijagnoze tumora. Ispovijed koju će don Šimun čuti u cijelosti je napeta priča o malom otočkom mjestu i neobičnom porastu nataliteta u njemu.
Svećenikova djecaDon Fabijan se prisjeća kako je sve počelo. Jednoga dana došao je na otok kao kapelan don Jakovu kojega su svi voljeli. Uskoro će i on služiti misu i preuzeti ostale dužnosti, ali uz don Jakova nije bilo nimalo lako jer on je vodio dječji crkveni zbor, igrao balote s mještanima, pjevao u muškoj klapi, a također vodio i blog. Kada mu na ispovijed dođe trafikant Petar, don Fabijan prepozna kako će postati koristan na otoku. Petar u trafici prodaje kondome, a njegova žena Marta natjerala ga je na ispovijed jer smatra da je grijeh to što muž čini jer time “ubija djecu”. Don Fabijan se zainteresira za priču i predloži prostodušnom Petru da mu dostavi svu pošiljku kako bi iglom probušili paketiće…
U glavnim su ulogama: Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Dražen Kühn, Marija Škaričić, Zdenko Botić, Filip Križan, Jadranka Đokić, Marinko Prga, Goran Bogdan, Stojan Matavulj, Ksenija Prohaska, Senka Bulić, Ljubo Zečević, Dušan Bućan, Ana Begić i Tihana Lazović.
Film prema kojem je nastala serija prikazan je na brojnim festivalima te je, uz još nekoliko nagrada, osvojio i Zlatnu Arenu za najbolju sporednu mušku ulogu na Festivalu igranog filma u Puli.
Prvu epizodu serije Svećenikova djeca gledajte u ponedjeljak 21. listopada na Prvom programu Hrvatske televizije u 21 sat.

Foto: Press

comment closed