fbpx

Premijerno: Zov divljine – predstava posvećena svim ženama svih generacija

Scena Gorica…

Iako se radi o komediji, ‘Zov divljine’ ipak se u velikom dijelu bavi našim samoćama, ali i poziva na okršaj sa svim tradicionalnim i ukalupljenim poimanjima ženstvenosti

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Zov divljineG.K. Scena Gorica za 30. studenog u 20.00 sati najavljuje premijeru predstave Zov divljine. Tekst za predstavu je napisala Kristina Kegljen, režiju potpisuje Lea Anastazija Fleger, scenografiju Irena Kraljić, kostimografiju Tea Bašić Erceg, oblikovanje svjetla Vesna Kolarec, a kompozitor je Ivan Končić. U predstavi igraju: Ines Bojanić, Hana Hegedušić, Nina Kaić Madić i Jasna Palić Picukarić.
Zov divljineO predstavi Zov divljine: Pravi prijatelji su poput dragocjenih knjiga, rijetki i osobno izabrani. Prijateljstvo je ista duša koja živi u dva različita tijela.
U današnje vrijeme posebno je teško biti žena. Da, imamo većinu prava zajamčenih zakonom. Da, imamo pravo biti liječnice, pjesnikinje, automehaničarke. Ipak, postoji određena vrsta podozrivosti prema našim željama da budemo što god poželimo.
Ova priča o četiri različite žene posveta je svim ženama svih generacija. Željka, Anita, Marina i Ivana su dokaz da vječna ljubav stvarno postoji. Život bez ženskog Zov divljineprijateljstva je ništa. Prijateljice su remek djela prirode, često se razumiju i bez riječi. Sve su prošle slične situacije i priče. Sve su krhke, preživjele izdaju, bolest, ekstazu i uspjeh.
Iako se radi o komediji, ‘Zov divljine’ ipak se u velikom dijelu bavi našim samoćama, ali i poziva na okršaj sa svim tradicionalnim i ukalupljenim poimanjima ženstvenosti. Granice često treba srušiti kako bismo naučili više o sebi, a ‘Zov divljine’ pokazuje koliko je mala iskra dovoljna da rasplamsamo divlji plamen promjene.
Ne propustite Zov divljine 30. studenog 2018. godine s početkom u 20.00 sati – Scena Gorica.

Foto: Press – Ines Novković