fbpx

Nova serija Rendžer – rajski zavičaj na malim ekranima

Od iduće srijede na HRT-u Rendžer – rajski zavičaj

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od srijede, 9. ožujka 2022. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 10.15 sati počinje s prikazivanjem nove serije Rendžer – rajski zavičaj.

rendžer

Glavni protagonist Jonas Waldek kao rendžer je u kanadskim šumama u posljednjih pet godina stekao mnogo iskustva. Nakon povratka u rodni grad Wehlen i u Nacionalni park Saska Švicarska, već nekoliko mjeseci s novim kolegama radi na očuvanju tog jedinstvenog krajolika i životinjskog svijeta.

rendžer

To je stalni ples na žici između zaštite prirode i gospodarskih interesa, jer cijeli kraj živi od turizma. No Jonas kao rendžer nije samo čuvar i zaštitnik tog jedinstvenog prirodno područje nego se često suočava i s raznim hitnim situacijama u nacionalnom parku, koje rješava uz veliku požrtvovnost i predanost.

Jonas živi s majkom Monikom, šogoricom Rike i njezinim sinom Lukasom na gospodarstvu s pilanom, koju te dvije žene zajedno vode od smrti Jonasova brata Franka.

Stalno su prisutni sukobi s poduzetnikom Karlom Nollauom, koji je također i najmodavac obitelji Waldek. Taj rudarski poduzetnik ozbiljan je protivnik, kako profesionalno, tako i privatno, jer su njegovi interesi često u suprotnosti s Jonasovim.

Foto: Press HRT