fbpx

Top trendovi u uređenju kupaonica – 10 trendova današnjice

Profokus

Trendovi u uređenju kupaonica

Mladi dizajner interijera Matej Kušević savjetuje o trendu uređenja kupaonice. Svoje zanimanje stekao je u jednom od najboljih verificiranih programa dizajna interijera UČILIŠTA PROFOKUS.

Stručnost i znanje stečeno je pod vodstvom izvrsnih mentora i vrsnih stručnjaka u području dizajna, oblikovanju prostora i poznavanju boja. Korisni savjeti obrazovanih dizajnera interijera važan su dio kulture stanovanja koja je povezana s ljepotom i funkcijom.

Minimalizam ili luksuzna kupaonica? Pastelne ili intenzivne boje? Nešto moderno ili pak retro đir? Prema trendovima koje slijedimo, sve opcije su otvorene i mogu savršeno funkcionirati.

Prirodni materijali za kupaonicu

U današnje vrijeme trend je korištenja prirodnih materijala dok su boje preslika prirode. Poželjni su materijali i teksture koje unose mir i spa osjećaj u prostoru. Birajte boje koje opuštaju, a poželjne teksture su kamen i drvo.

kupaonica

Kontrast

Jedan od trendova je korištenje kontrastnih boja u interijeru kupaonice. Uparite hladne ili žarke boje s neutralnim, svijetlim pozadinama. Kupaonicu dodatno opremite neobičnim svjetiljkama i priborom.

Različite nijanse iste boje

kupaonica

Također, vrlo prihvatljiv trend je korištenje različitih nijansi iste boje; stvorit ćete dojam čistoće i opuštene atmosfere. Ako mislite da će vam kupaonica pritom postati dosadna, dodajte malo bijele i kromirane detalje.

Crni elementi

kupaonica

Crni tuš, slavine ili crne dekoracije, elegantno će izgledati u modernoj kupaonici. Takvi elementi daju važnost cijelom prostoru. Korištenjem crnih elemenata ostanite prizemni prilikom odabira boja i materijale za zidove i podove; neka to budu geometrijski oblici ili jednobojne plohe svjetlijih tonova.

Kod crnog u kupaoni moramo biti svjesni da su tragovi vode, kamenca puno vidljiviji.

Samostojeća kada

kupaonica

Samostojeća kada u kupaonici više daje dojam skulpture nego što zapravo jest njena funkcija. Uvijek će izgledati moderno, moćno i u potpunosti može promijeniti izgled svake kupaonice.

Terrazzo

kupaonica

Terrazzo je drevna tehnika izrade podnih obloga. Oblik koji mi poznajemo tijekom stoljeća se razvijao u Italiji. Postoji predaja da je sam nastanak terrazza kakav danas poznajemo nastao sasvim slučajno tako što su umjetnici koji su se bavili mozaikom i kiparstvom višak materijala bacali na terase.

S vremenom je materijal prianjao uz zemlju, stvarajući vizualno zahvalnu i dopadljivu podlogu. U kupaonicama izvrsno pristaje s retro ili rustikalnim stilom, ali jednako dobro može izgledati u modernoj kupaonici u kombinaciji s trendi bojama i modernim detaljima.

Bilje u kupaonici

kupaonica

Kada govorimo o urbanom okruženju, prirodni elementi su i više nego poželjni. Ipak, ako niste na „ti“ sa živim biljem, možete se odlučiti moderan dizajn vodonepropusne tapete što je danas veliki tren u dizajnu interijera.

Bakar vs. zlato

kupaonica

Elementima s izgledom bakra ili zlata zasigurno ćete postići profinjeni izgled kupaonice, a odlično pristaju i uz bijele pločice ili uz pločice s uzorkom ako želite postići retro doživljaj u kupaonici.

Tuš bez prepreka

„Walk in“ primjer tuša besprijekorno izgleda u svakoj kupaonici. Samo zamislite da hodate prostorom te ulazite ispod tuša , a da pritom ne morate prelaziti preko manjih zapreka; pragova, nezgrapnih vrata i sl. Odlučite se za dizajn bez zapreka; čišćenje će vam biti lakše.

Geometrijski oblici

kupaonica

Za one koji ipak podržavaju stroži, odnosno „čisti“ dizajn kupaonice; odaberite neutralne tonove umjesto živih boja, te kontrastne detalje koji će dodatno naglasiti ravne, čiste linije.

Za više informacija o programu dizajna interijera pročitajte na www.profokus.hr

Foto: Profokus – pinterest, Fero-term, M1st design studio