Stanje u 9 sati: U Hrvatskoj 306 zaraženih virusom Covid-19

Hrvatska…

covidNacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti u 9.00 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu Covid-19 u Hrvatskoj.
– Stožer se u ovo vrijeme bavi s dvije krize. Što se tiče štete od potresa, one su velike, više od 250 objekata. Noć je protekla mirno, bez incidenata. Prema izvješću koje smo dobili od jučer 6.24 sati bilo je 37 potresa. Građani trebaju biti oprezni zbog činjenice seizmoloških aktivnosti na području grada Zagreba – rekao je Davor Božinović.
– Imamo ukupno 306 pozitivnih osoba zaraženih virusom Covid-19 u Hrvatskoj. Ukupno je testirano 2654 uzorka – rekao je Vili Beroš.

Covid

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak dodatne mjere kako bi se spriječili dodatni socijalni kontakti. Mjere su vezane uz sklapanje braka i životnog partnerstva te pogreba. Prema novim pisanim odlukama, vjenčanja i pogrebi će se organizirati u krugu najuže obitelji, uz nazočnost službene osobe, ali samo pod uvjetom da nitko nema respiratorne simptome. Zatvorena su dječja igrališta i sportska igrališta.
Od četvrtka u 0:01, na snagu je stupio čitav niz mjera kojima je za cilj osigurati strože mjere socijalnog distanciranja, a u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije. Podsjećamo na potrebu pridržavanja mjera osobne higijene i socijalnog distanciranja svakog pojedinca: u zatvorenim prostorima potrebno je držati distancu od 2 metra, na otvorenom prostoru od 1 metar.

Izvor: HZJZ – koronavirus.hr
Foto: Pixabay