Ulaz slobodan – Premijera: Čuvari snova

CeKaTe…

Premijera bilingvalne predstave Čuvari snova

Čuvari snovaCentar za kulturu Trešnjevka otvara svoja vrata predstavi ‘Čuvari snova‘ 26. travnja 2018. godine s početkom u 20.00 sati. U režiji Angela Naumovskog predstavu će premijerno, u hrvatskoj verziji, izvesti glumci Kristijan Ugrina, Korana Ugrina, Iva Vrbos i Lino Ujčić Matessa. Kazališni komad baziran je na originalu finskog autora Eeroa Engvista.
Predstava se bavi granicama na više razina te propituje koje su to komunikacijske granice između gluhih i čujućih, ljubavnika i neprijatelja, vojnika raznih država, žena i muškaraca. Propitujući uz pomoć bilingvalne interpretacije likova na znakovnom i glasovnom jeziku naše intrinzične i ekstrinzične motivacije za postavljanjem granica, predstava ujedno postavlja pitanja što zapravo znači biti inkluzivan. Također, mogu li gluhi i čujući premašiti komunikacijske granice i mogu li neprijatelji postati ljubavnici.

RADNJA PREDSTAVE – Čuvari snova
Čuvari snovaRadnjom smještena na granici dvije neprijateljske države, ali i na granici jave i sna – na kojima se susreću gluhi i čujući, ljubavnici i neprijatelji, vojnici i civili, žene i muškarci – predstava “Čuvari snova” Vas poziva da spoznate vlastite i tuđe granice i odgovorite na pitanja:
Može li se uspostaviti kontakt s drugim ljudskim bićem unatoč ograničenjima?
Što zapravo znači biti inkluzivan?
Mogu li gluhi i čujući premašiti komunikacijske granice?
Mogu li neprijatelji postati ljubavnici?
Autor teksta / Eero Enqvist
Režija / Angel Naumovski
Produkcija / DLAN i CEKATE
Igraju / Iva Vrbos, Korana Ugrina, Kristijan Ugrina, Lino Ujčić Matessa
Ulaznica / Ulaz slobodan

Foto: Press