fbpx

Važne informacije za navijače uoči utakmice Hrvatska – Švedska

Hrvatska – Švedska

– Uzimajući u obzir novonastalu situaciju uslijed globalne pandemije koronavirusa, uoči i tijekom predstojeće utakmice Lige nacija Hrvatska – Švedska u nedjelju 11. listopada u Zagrebu (stadion Maksimir, 18 sati) bit će na snazi posebna sigurnosna i zdravstvena procedura, kao i posebna regulacija prometa na prilazima stadionu. Stadion Maksimir bit će otvoren za navijače od 16 sati, a zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona, pozivamo navijače da dođu na stadion što ranije (preporuka dva sata prije početka utakmice) te da zauzmu svoja mjesta na stadionu – poručuju iz HNS-a.
Pritom je uputno da svi navijači slijede ove naputke:

ULAZNICE Hrvatska – Švedska

Dana 11. listopada 2020. godine na blagajnama stadiona Maksimir neće biti prodaje niti zamjene podataka na ulaznicama za utakmicu Hrvatske i Švedske. Sve ulaznice su personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i važeći osobni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Sukladno Uvjetima kupnje ulaznica, osobama kojima se pri nadzoru osobni podaci ne podudaraju s podacima na ulaznici bit će zapriječen ulaz na stadion, a ulaznice će im biti poništene bez prava na povrat novca, a budući da su isti, sukladno zakonskim propisima, u prekršaju, napominjemo da mogu biti zadržani i predani policiji na nadležni prekršajni postupak.
Svaka osoba prilikom ulaska na stadion pa do završetka utakmice mora posjedovati ulaznicu i koristiti sjedalo označeno na ulaznici. Sve osobe bez pravovaljane ulaznice, kao i osobe zatečene u sektoru/dijelu stadiona za koji ne posjeduju pravovaljanu ulaznicu, zbog počinjenog prekršaja bit će udaljene sa stadiona i predane policiji na nadležni prekršajni postupak. Upozoravamo sve navijače da s ulaznicama koje kupe kod preprodavača, odnosno na crnom tržištu, neće moći ući na stadion i iste će im biti oduzete bez prava na povrat novca.

Hrvatska - Švedska

PROMET NA DAN UTAKMICE

Dana 11. listopada 2020. godine u užoj zoni stadiona Maksimir bit će uspostavljena privremena regulacija prometa kojom će biti zabranjeno prometovanje motornih vozila na parkirališnim prostorima Maksimirske kod Kipa sportaša, na zapadnom parkirališnom prostoru stadiona, odnosno na servisnoj cesti Hitrecove i Budakove prema bazenu i stadionu, kao i na parkiralištu Borongaj, osim za vozila s dozvolom.
Pozivamo navijače da na utakmicu u neposrednu zonu stadiona dođu pješke ili javnim gradskim prijevozom. Na parkirališnim prostorima u užoj zoni stadiona Maksimir bit će zabranjen promet i parkiranje zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta, osim za akreditirana vozila. Molimo sve navijače da prate upute MUP-a RH i PU zagrebačke u smislu zabrana i preusmjeravanja prometa.

FER, KOREKTNO I SPORTSKO NAVIJANJE

Molimo navijače da se pridržavaju odredbi vezanih uz Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakon o javnom redu i miru, osobito onih koje se tiču neprimjerenog skandiranja, konzumacije alkohola i uporabu pirotehnike. Na stadion se neće moći unijeti kišobrani, veće torbe ili ruksaci, boce, upaljači, kovanice i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara.
Također neće biti moguć unos zastava ili transparenata dimenzija većih od 2,00 m x 1,00 m, odnosno neprimjerenog sadržaja i neće biti dozvoljeno postavljanje zastava ili transparenata na ograde ili druga mjesta stadiona Maksimir tako da bi oni zaklanjali pogled s ili prema tribinama.
Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane na fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice. Ujedno koristimo priliku ukazati da će policija, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, vršiti video i foto snimanje uže zone i samog prostora stadiona.

OBVEZE NOSITELJA ULAZNICE (EPIDEMIOLOŠKE MJERE)

Zbog trenutačne pandemije koronavirusa, opći uvjeti za prodaju ulaznica sadržavaju i sljedeće obveze nositelja ulaznica:
1. Nositelji ulaznica ne smiju dolaziti na stadion i moraju kontaktirati nadležne lokalne zdravstvene ustanove ako imaju bilo koji od simptoma bolesti COVID-19. Sukladno uputama HZJZ-a, gledatelji trebaju na dan dolaska na utakmicu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je u jutarnjim satima viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (to se odnosi na sve simptome i znakove bolesti, a ne samo na bolesti dišnih puteva), osoba se treba telefonski javiti nadležnom obiteljskom liječniku, koji će odlučiti o daljnjem postupanju.
2. Nositelji ulaznica ne smiju doći na stadion u razdoblju od 10 dana od pozitivnog testa na SARS-CoV-2, kao ni ako su u posljednjih 14 dana bili u bliskom kontaktu s nekim tko je imao pozitivan test na SARS-CoV-2.
3. Nositelji ulaznica moraju potvrditi da su svjesni i obaviješteni o svim rizicima povezanim s trenutačnom pandemijom.
4. Nositelji ulaznica moraju obavijestiti zdravstvene ustanove te organizatore utakmice ako unutar 48 sati nakon utakmice dobiju pozitivan nalaz testiranja na SARS-CoV-2.
5. Nositelji ulaznica moraju preuzeti obvezu poštivanja svih stadionskih pravila, uključujući:
– Gledatelji su obvezni nositi zaštitnu masku za lice koja prekriva njihova usta i nos cijelo vrijeme dok se kreću u krugu stadiona (dok čekaju u redu za ulaz na stadion ili u redu za posluživanje hrane i pića ili u redu za WC, dok ulaze na stadion, dok se kreću po tribinama do svoga mjesta i prilikom bilo kakvog drugog kretanja po stadionu).
– Gledatelji su sukladno zakonskim propisima obavezni skinuti masku tijekom sigurnosne provjere i pregleda na ulazima na stadion, te kad sjednu na svoje mjesto na tribini za vrijeme utakmice.
– Održavanje fizičke udaljenosti, uključujući udaljenost od drugih gledatelja i radnika na stadionu, osim ako ih drugačije obavijesti nadležna osoblje na stadionu ili ako su primijenjene fizičke pregrade (npr. pregrade od pleksiglasa).
– Korištenje sjedala koje im je dodijeljeno, čime se osigurava fizička udaljenost između svih sjedala za koja su ulaznice izdane.
– Nekorištenje ijednog drugog sjedala osim onoga koje im je dodijeljeno njihovom ulaznicom.
Gledateljima koji odbiju poštivati ove odredbe neće biti dopušten ulazak na stadion te će u slučaju nepoštivanja navedenih odredbi za vrijeme boravka na stadionu biti ispraćeni sa stadiona.
Gledateljima se također preporučuje:
1. Redovita dezinfekcija ruku sredstvom za dezinfekciju koje će biti dostupno na stadionu.
2. Izbjegavanje gužvi i boravljenja u skupinama od više osoba.
3. Preuzimanje i korištenje aplikacije za praćenje kontakata.
4. Korištenje beskontaktnih načina plaćanja.

Foto: Press – HNS