fbpx

Aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić plasirao se u finale SP u Dohi

Doha…

Sjajni Tin Srbić u finalu Svjetskog prvenstva!

Tin Srbić– S obzirom na to da nisam krenuo u vježbu kako sam planirao jer nisam napravio cijelu kombinaciju letova, uspio sam ju jako dobro odraditi do kraja. Napravio sam odlično. Prije mjesec dana nisam mogao niti razmišljati o finalu, tako da sam jako zadovoljan. U finalu idem na jaču vježbu, početne ocjene 6.4 i iako ju zbog ozljeda nisam stigao uvježbavati, dat ću sve od sebe da se u finalu borim za medalju. Konkurencija je strašno jaka, ovaj put su i Uchimura i Mikulak u finalu uz Zonderlanda i mene, tako da će finale stvarno biti sjajno – na svoj se nastup u kvalifikacijama osvrnuo Tin Srbić te najavio borbu za novo odličje.
Nakon dva dana cjelodnevnih kvalifikacija svjetskog prvenstva u Dohi aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić plasirao se u novo finale svoje najjače discipline.
Hrvatska je muška reprezentacija bila smještena u subdiviziju 2 koja je svoje vježbe u svim disciplinama odradila još jučer te je na konačni poredak morala čekati gotovo dan i pol. Najbolji plasman od petorice veličanstvenih – Srbić, Kovačević, Seligman, Ude i Kušan ostvario je prošlogodišnji osvajač svjetskog zlata na preči – Tin Srbić. Srbić se na svom drugom svjetskom prvenstvu s ocjenom 14.300 te osvojenim petim mjestom plasirao u drugo finale zaredom.
Prvo mjesto kvalifikacija na preči zauzeo je Japanac Kohei Uchimura s ocjenom 14.600. Drugoplasirani je bio Amerikanac Samuel Mikulak (14.566 ), dok je trećeplasirani bio Kinez Ruoteng Xiao (14.433).
U obranu svog zlata Tin Srbić će sljedeću subotu, 3. studenog.
Na preči je nastupio i Anton Kovačević, finalist prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u Cluju koji je za svoju vježbu dobio ocjenu 13.433 te se pritom plasirao na 41. mjesto u konkurenciji od 197 gimnastičara.
Svjetski viceprvak iz Nanninga Filip Ude s ocjenom 13.000 na konju s hvataljkama svoj je nastup u kvalifikacijama Svjetskog prvenstva završio kao sedamnaesti dok je srebrni s Europskog prvenstva u Glasgowu, Robert Seligman s nešto slabijom ocjenom – 12.400, osvojio 44. mjesto. Debitant na svjetskoj sceni Leonardo Kušan u svojoj je najjačoj disciplini – konju s hvataljkama, za korektno odrađenu vježbu osvojio 11.300 bodova što mu je osiguralo 96. mjesto. U konkurenciji konja s hvataljkama nastupila su 202 gimnastičara.
U nedjeljnim kvalifikacijama nastupit će naša jedina predstavnica na Svjetskom prvenstvu u Dohi, Ana Đerek.

Foto: Press